Slotconcert Tournee

Krashna Musika
zo 7 jul 16:00
zo 7 jul ’24
16:00
  • zo 7 jul ’24
    16:00
    Op locatie

Op 7 juli is Krashna’s slotconcert: daarmee sluiten wordt niet alleen dit mooie Krashna-jaar afgesloten, maar ook de tournee naar Krakau en Praag. Om die reden is Krashna druk aan de slag gegaan met Pools en Tsjechisch programma. Dit vernieuwende programma zullen wordt ook in de Amsterdamse Zuiderkerk ten gehore brengen onder leiding van Ruben de Grauw en Stijn Berkouwer op 7 juli. De fantastische renaissance-architectuur past goed bij de symbolische reis die Krashna met haar slotconcert ten gehore wil brengen.

Repertoire

Het soms feestelijke, dan weer dramatische, maar ook mythische repertoire biedt de luisteraar de kans om Krashna’s reis vanuit Amsterdam te herbeleven. Het programma varieert sterk in bekendheid. Vlatva, beter bekend als de Moldau, is de onmisbare klassieker van Smetena die een muzikale vertaling geeft van de rivier die door de grote Tsjechische steden stroomt. Joseph Haydn, één van de meest gevierde componisten in Europa, componeerde het triomfstuk Te Deum. Dankzij de unisono-lijnen in het koor en de opening in de toonsoort C-groot neemt het een zeer feestelijke toon aan. Aan de andere kant is Krashna op zoek gegaan naar minder bekende stukken om de muzikale horizon van de luisteraar te verbreden. Lady Godiva van Vítězslav Novák, Bianca da Molena van Mieczysław Karłowicz en Mona Lisa Gioconda van Ludomir Różycki zijn verhalende orkeststukken die de luisteraar meenemen naar andere landen en tijden. De mis Missa Sancti Josephi creëert met solistenkwartetten en barokke fuga’s bijzondere dynamiek, waardoor het moeilijk te geloven is dat Josef Elsner buiten Polen onbekend is.

Zuiderkerk

De Amsterdamse Zuiderkerk is in het begin van de vijftiende eeuw gebouwd in de Hollandse renaissancestijl. De historische kerk was oorspronkelijk een protestantse kerk, maar dient tegenwoordig als decor voor verschillende evenementen. De fantastische architectuur maakt de kerk uiterst geschikt voor de afsluiting van onze tournee. 

Krashna Musika: Het leukste studentenorkest van Nederland!

Krashna Musika is hét studentenmuziekgezelschap van de TU Delft. Wekelijks repeteren orkest en koor op maandag- en woensdagavond onder leiding van dirigenten Stijn Berkouwer (orkest) en Ruben de Grauw (koor). Afgelopen zomer heeft Krashna zelfs de verkiezing “Het Leukste Studentenorkest van Nederland” van de Avrotros gewonnen! Met veel enthousiaste en getalenteerde leden is Krashna in staat om op het gebied van muziek prachtige concerten uit te voeren. Sinds april zijn zowel koor- en orkestleden druk bezig geweest met het instuderen van het tourneerepertoire. 

Krashna Musika houdt kantoor in het gebouw van Theater de Veste.