Raymond de Vries

Normality No More | Schuberts Winterreise revisited

Conny Janssen Danst, Via Berlin en Ragazze Quartet
Muziektheater, moderne dans en klassieke muziek over ánders zijn.
za 22 mrt 20:15
za 22 mrt ’25
20:15
  • za 22 mrt ’25
    20:15
    Theaterzaal

‘Normality No More’ is een unieke samenwerking tussen drie topgezelschappen, die muziektheater, moderne dans en klassieke muziek combineren om een neurodiverse belevingswereld te verkennen. Geïnspireerd door Schuberts ‘Winterreise’, wordt het thema van ‘normaal’ en ‘vreemd’ onderzocht, waarbij grenzen vervagen tussen neurotypisch en neurodivers.

Het publiek wordt uitgenodigd om in de huid te kruipen van mensen die als ‘vreemd’ worden gezien, en ontdekt de unieke kwaliteiten van neurodiversiteit. Met een veelkleurig ensemble van instrumenten en stijlen, van elektropop tot hypnotiserende strijkersglissandi, biedt ‘Normality No More’ een nieuwe, grensverleggende ervaring die vraagt om begrip en empathie voor diversiteit in de samenleving.

[toegangsprijs inclusief drankje] 

Over Ragazze Quartet

Met spraakmakende programma’s heeft Ragazze Quartet zich ontwikkeld tot een van de meest frisse en toonaangevende stemmen in de klassieke muziek. In innovatieve programma’s gaat het de samenwerking aan met de meest oorspronkelijke stemmen in theater, dans en literatuur. Met optredens die appelleren aan alle zintuigen, slagen ze erin een publiek te winnen voor de rijke klassieke muziektraditie. Zo enthousiasmeren ze zowel de doorgewinterde luisteraar als de nieuwkomer voor het strijkkwartetrepertoire van vroeger en nu. Ragazze is sinds 2017 artistiek leider van festival September Me in Amersfoort. Eerste violiste Rosa Arnold is mede-oprichter van Via Berlin.

Over Conny Janssen Danst

Conny Janssen Danst is sinds 1992 een van de meest toonaangevende moderne dansgezelschappen in Nederland. Het Rotterdamse gezelschap staat breed bekend om de sterk fysieke en theatrale kracht van de dansers en de verrassende diversiteit van de voorstellingen, waarbij pure dans wordt ingekleurd met een menselijke touch. Want: in een wereld die steeds harder en onmenselijker wordt, moeten we ruimte maken voor persoonlijke verhalen. 

De choreografie in Normality No More is in handen van Davide Bellotta, die jarenlang werkzaam was als danser in het gezelschap. Dit multitalent is naast choreograaf ook muzikant, componist, performer en filmmaker. In deze coproductie maakt Davide onder de coachende leiding van Conny Janssen zijn debuut voor de grote zaal.

Over Via Berlin

Via Berlin vertelt met een volstrekt eigen vorm van muziektheater persoonlijke, herkenbare verhalen die symbool staan voor universele en maatschappelijke thema’s die ons bezighouden. Oorlog, illegaliteit, eenzaamheid, segregatie, gevaarlijke relaties, populisme… de ontwikkelingen in de wereld zetten ons denken op scherp. Deze verhalen vertellen we in ontroerende performances met klassiek muziek, beweging en nieuw geschreven teksten. Omdat muziek en beweging iets kunnen overbrengen wat niet in woorden te vatten is. Via Berlin werkt zeer graag samen met vooruitstrevende muzikale ensembles zoals het Ragazze Quartet, Slagwerk Den Haag, Cello Octet Amsterdam en het Berlage Saxophone Quartet.

 

Credits

concept: Ragazze Quartet, Dagmar Slagmolen en Davide Bellotta | eindregie: Ria Marks | choreografie: Davide Bellotta | coaching en advies: Conny Janssen | teksten: Lucky Fonz III, Dagmar Slagmolen e.a. | spel: Dagmar Slagmolen | dans: Adi Amit, Thomas Fauc, Yanaika Holle, Kenji van Nieuwenhuizen, Gaspar Ribeiro, Mariko Shimoda en Yashasvi Shrotriya | muziek: Rosa Arnold, Annemijn Bergkotte, Nathalie Flintrop, Arturo den Hartog, Vitaly Medvedev, Enric Monfort, Genevieve Murphy, Ntjam Rosie en Jeanita Vriens | decorontwerp: Thomas Rupert | kostuumontwerp: Dieuweke van Reij | lichtontwerp: Remko van Wely | geluidsontwerp: Robert van Delft | repetitor: Erik Spruijt | arrangementen: Jan Pieter Koch