Peteris Viksna Hor

After After

SHARP/ Arno Schuitemaker
Nieuwe voorstelling van een van de intrigerendste dansmakers van het moment
di 17 dec 20:15
di 17 dec ’24
20:15
  • di 17 dec ’24
    20:15
    Theaterzaal

In After After laat Arno Schuitemaker zich inspireren door een vraag van de jonge, Italiaanse filosoof Federico Campagna: ‘How can we help the creation of new worlds out of the ruins of our own?’ Zonder zich te focussen op het tonen van de ruïnes, onderneemt hij een zoektocht naar hoe we nieuwe werelden kunnen creëren. Met zeven dansers vertrekt de voorstelling vanuit een wit canvas en neemt een zinderende duik in het onbekende.

Op de achtergrond speelt het idee dat Campagna in zijn werk beschrijft: hoe elk van de beschavingen die wij tot nu toe kennen – de Egyptische, de Griekse, de Romeinse enzovoort – telkens een climax heeft bereikt, om vervolgens uiteen te vallen. Arno Schuitemaker: ‘Wij zijn in zijn visie nu aangekomen op het eindpunt van de neoliberale of kapitalistische samenleving. Er is geen uitweg meer. Ik wil me niet focussen op het tonen van de ruïnes, maar een zoektocht ondernemen naar hoe we nieuwe werelden kunnen creëren.”

After After breekt een lans voor de poging. “Dat we het blijven proberen is van levensbelang. Hoe zouden die nieuwe werelden kunnen verschijnen? Wat zouden we kunnen intekenen op een leeg vel?” De dansers vormen een diverse cast, barstend van energie en dynamiek, waarin ieders individuele kracht voorop staat. Het podium is hun speelruimte, hun lichaam is het instrument, hun veelzijdigheid is de sleutel. Een radicaal transformerend decor vormt de verrassende enscenering.

[toegangsprijs inclusief drankje] 

Over Arno Schuitemaker

Schuitemaker wordt gezien als een van de meest vooruitstrevende makers van het moment. Zijn werk wordt geprezen om de hypnotiserende kracht en om de inventieve vormen die hij creëert, die even intiem als universeel aandoen.

Met succesvolle voorstellingen als The Way You Sound Tonight (in 2019 bekroond met de Zwaan voor meest indrukwekkende dansproductie) en 30 appearances out of darkness (2022) doorbreekt hij grenzen tussen dans, performance, beeldende kunst en clubcultuur. Hij werkt opniefvinceuw samen met de gerenommeerde lichtontwerper Jean Kalman en met componist Aart Strootman die speciaal voor After After gelaagde, elektronische muziek componeert.

Credits

Creatie: Arno Schuitemaker 
Performers: Jim Buskens, Camilla Bundel, Ashley Ho, Frederik Kaijser, Orla McCarthy, Angelo Petracca en Paolo Yao 
Dramaturgie: Miguel Angel Melgares 
Muziekcompositie: Aart Strootman
Lichtontwerp: Jean Kalman
Scenografie: Jean Kalman, Arno Schuitemaker
Kostuums: SADAK
Techniek: Ruben Lijbers, Sander Schaart 
Repetitor: Mark Christoph Klee  
Productie: Björn van Raaij, Lynn Gommes 
Publiciteit: Jannes Heidinga