Thierry Schut

Sluikstort

Pieter Jouke
“Een indrukwekkend – inderdaad, ernstig – maar zeer geestig programma.” - Theaterkrant
wo 30 apr 20:15
wo 30 apr ’25
20:15
  • wo 30 apr ’25
    20:15
    Theaterzaal

‘Sluikstort’ is een prachtig Belgisch woord voor een lelijk fenomeen: het illegaal dumpen van afval. Die tegenstelling tussen wat we zeggen en wat we doen is de fascinatie van Pieter Jouke in alweer zijn zevende voorstelling.

Pieter gaat op onnavolgbaar absurde wijze op zoek naar het antwoord op de vraag of hij zelf eigenlijk wel doet wat hij zegt. Hij vertelt over zijn obsessie met eten, hij legt Schrödingers kat aan je uit en hij laat zijn noodlot bij je binnenkomen. Dus fasten your seatbelts: “Een indrukwekkend – inderdaad, ernstig – maar zeer geestig programma”, aldus de Theaterkrant.

Mocht je nog geen show van Jouke gezien hebben: je kunt hem kennen van ‘De Staat van Verwarring’, het programma waarin hij met absurdist Ronald Snijders smakelijke grappen en klinkklare onzin de zaal in slingert. Ook maakt hij deel uit van het schrijversteam van ‘Dit Was het Nieuws’. En solo kan hij er dus ook heel wat van.

De pers over Pieter Jouke:

  • “Jouke is uitgegroeid tot een alternatief voor Herman Finkers en Kees Torn (…) Zijn associaties zijn geestig en vindingrijk.” - NRC
  • “Jouke is geen gladde performer, maar weet met zijn natuurlijk charisma direct een band te metselen met het publiek.” - Scènes

[dernière | toegangsprijs inclusief drankje]