Anne van Zantwijk

Maakt niet uit

Yunus Aktas
Groot droogkomisch talent in verzet tegen de absurditeit
wo 16 apr 20:15
wo 16 apr ’25
20:15
  • wo 16 apr ’25
    20:15
    Theaterzaal

Volgens Albert Camus zoeken mensen naar betekenis in een wereld die geen intrinsieke betekenis lijkt te hebben. Een held is, volgens dezelfde Camus, iemand die zich bewust is van de absurditeit van het bestaan, maar toch verzet biedt. Daarom maakt Yunus Aktas dit debuutprogramma.

Niet dat hij weet wat intrinsiek betekent, maar dat maakt voor de voorstelling niets uit, net als de titel. En het maakt Aktas ook niet uit of je komt kijken. Hij gaat toch wel spelen. Yunus Aktas won in 2022 zowel de jury– als de publieksprijs op Cameretten.  De jury zag “een innemende persoonlijkheid” en een “groots droogkomisch talent”.

Jury Cameretten: “Yunus heeft de lachers op zijn hand, hij is een innemende persoonlijkheid en zijn droogkomisch talent is groots.”

Over Yunus

> In 2016 bezoekt Yunus Aktas voor het eerst Toomler in Amsterdam met het idee om een keer stand-up comedy uit te proberen. Dat blijkt een succes, want in 2017 mag hij auditie doen voor Comedytrain. Begin 2018 is Aktas dan officieel lid. Tegenwoordig treedt hij daar regelmatig op en weet hij het publiek op zijn hand te krijgen met zijn alledaagse, maar toch absurde anekdotes.
> In 2022 wint Yunus zowel de jury- als de publieksprijs op Cameretten Festival.
> Onlangs was Yunus te zien als één van de cabaretiers in het programma de Avondshow Stand-ups van Arjen Lubach.

[toegangsprijs inclusief drankje]