Merlijn Doomernik

Tula & Juliet - Mijn overgrootmoeder, de slavin

Izaline Calister
do 10 okt 20:15
do 10 okt ’24
20:15
  • do 10 okt ’24
    20:15
    Theaterzaal

Herdenken. Lange tijd was het een taboe. Tula, de leider van de slavenopstand op Curaçao, werd meer dan tweehonderd jaar lang doodgezwegen en genegeerd. Maar nu, wordt hij geëerd als een held.

Izaline Calister en Thijs Borsten hebben een NPO–documentaire over hem gemaakt, en nu brengt Izaline dat verhaal naar het theater, verbonden met het leven van Juliet, haar overgrootmoeder, die zelf de slavernij heeft meegemaakt en de afschaffing ervan, ruim 150 jaar geleden. In soepel spel wisselt Calister, die in 2009 een Edison won, tussen scènes waarin we Juliet zien opgroeien, en geschiedvertelling. ‘Tula & Juliet’ is een persoonlijke en ontroerende voorstelling, met film, muziek en een blik op zowel het verleden als het heden. Het is een viering van de toekomst, waarbij je rillingen over de rug kunt verwachten, zoals Jazzism beschreef.

  • De Volkskrant (★★★★): "Met haar charme en natuurlijke humor weet ze haar publiek op hun gemak te stellen. Als verhalenverteller weet ze onverwachte verbondenheid te creëren."

[toegangsprijs inclusief drankje]