Frank Ruiter

An Evening with Dominic Seldis

Dominic Seldis & James Pearson
za 14 sep 20:15
za 14 sep ’24
20:15
  • za 14 sep ’24
    20:15
    Theaterzaal

Geniet van een avond vol muziek en humor met meestercontrabassist Dominic Seldis en zijn levenslang muzikale partner pianist James Pearson. 

Bekend als jurylid van ‘Maestro’ en presentator van diverse tv–programma’s, combineert Seldis zijn aanvoerdersrol bij het Koninklijk Concertgebouworkest met virtuoze soloconcerten wereldwijd. In ‘An Evening with Dominic Seldis’ worden prachtige muziekstukken gecombineerd met humoristische verhalen. Het diverse programma omvat klassieke composities en uitstapjes naar andere genres, met Pearson die schittert in meeslepende improvisaties.

Uit de Pers: 

  • "Muzikaal entertainment van hoog niveau. Seldis is charmant en (...) als musicus zeer serieus." - Het Parool
  • "Vingers renden over de snaren van boven naar beneden en terug. (...) Op en top acrobatiek" - Trouw
  • "Een geweldig duo dat met onverholen plezier prachtige muziek dichter bij de mensen brengt" - Haarlems Dagblad

[toegangsprijs inclusief drankje]

Biografie Dominic Seldis

Seldis is de 1e solocontrabassist van het Koninklijk Concertgebouworkest sinds 2008. Daarnaast is hij een veelgevraagd solist (o.m. bij het London Symphony Orchestra, het Philharmonia Orchestra, het BBC National Orchestra of Wales en het Concertgebouw Kamerorkest) en een geliefd kamermusicus. Het brede publiek kent hem vooral als tv-persoonlijkheid.
Seldis is gastdocent aan de Royal Academy of Music en het Trinity College of Music in Londen en aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij gaf masterclasses in o.m. New York, Helsinki, Beijing, Düsseldorf and Zürich.
Terwijl hij vooral een ‘klassiek musicus’ is, heeft Seldis ook een passie voor pop, jazz en lichte muziek. Hij speelde in vele film- en tv-soundtracks (Harry Potter, James Bond, The English Patient, Dr. Who.) en trad op met verschillende popmusici (Tina Turner, Rod Stewart, Seal, Spice Girls, Tom Jones, Shirley Bassey, Wouter Hamel, Giovanca). Hij wordt gevraagd als arrangeur en muziekregisseur en heeft zijn eigen pop-orkest ‘The Love Philharmonic’, voornamelijk bestaand uit leden van het KCO.

Biografie James Pearson

James Pearson is pianist, componist en een creatieve geest, die zich thuisvoelt in alle muzikale genres, in het bijzonder hedendaagse muziek, jazz en klassiek. Pearson is artistiek leider van de Ronnie Scotts Jazz Club in hartje Londen, waar zijn eigen trio als huisband optreedt en CD’s opneemt, zoals ‘Swing the Club’ (2009), dat veel lof kreeg van de pers, zoals de Sunday Times en The Observer, met als gevolg vier uitverkochte concerten in de fameuze Birdland Jazz Club in New York. Inmiddels is zijn pianospel en arrangeerkunst te beluisteren op meer dan 50 albums.
Pearson soleert net zo graag in pianoconcerten en trad op als solist bij o.m. het Philharmonia Orchestra en het BBC Concert Orchestra. Mede door samenwerking met Paul McCartney en Wynton Marsalis is hij één van Engeland’s meest gevraagde pianisten geworden.