Omarm het ongemak

Theatercollege Adriaan van Dis
ma 12 mei 20:15
ma 12 mei ’25
20:15
  • ma 12 mei ’25
    20:15
    Theaterzaal

Adriaan van Dis heeft al veertig jaar lang een grote invloed op de Nederlandse cultuur en literatuur met zijn rijke literaire oeuvre en veelzijdig televisiewerk. Als bekende persoonlijkheid, geliefde schrijver en presentator heeft hij een breed publiek aangetrokken, met zijn boeken die lezers van verschillende leeftijden en achtergronden aanspreken.

Zijn literaire werk is vertaald in vele talen en heeft meerdere prijzen gewonnen, waaronder de Libris Literatuurprijs voor zijn roman 'Ik kom terug' en de Constantijn Huygensprijs voor zijn hele oeuvre. In 2022 is hij benoemd tot eredoctor aan de faculteit der Letteren van de Radboud Universiteit Nijmegen.

In zijn nieuwste theatercollege combineert Van Dis zijn roman ‘Naar zachtheid en een warm omhelzen’ met zijn essay ‘De kolonie mept terug’, waarin hij op humoristische en eerlijke wijze zijn ideeën over het verleden, de positie van vrouwen en het koloniale verleden verkent. Hij nodigt je uit om samen met hem na te denken over de uitdagingen van de toekomst en hoe we mentaal lenig kunnen blijven. Elk theatercollege is uniek, dus je weet nooit precies wat je kunt verwachten. 

Na afloop vindt een meet & greet plaats met Adriaan van Dis.

[toegangsprijs inclusief drankje]