Herman Helle

Kamp

Hotel Modern
Een nieuwe kijk op de verschrikkingen in Auschwitz
di 22 apr 20:15
di 22 apr ’25
20:15
  • di 22 apr ’25
    20:15
    Theaterzaal

De voorstelling ‘Kamp’ is gemaakt door Hotel Modern-maker Pauline Kalker. Haar grootvader, Joseph Emanuel Kalker, werd vermoord in Auschwitz. Hij was huisarts, heel geliefd bij zijn patiënten, en een geweldige vader voor zijn kinderen. 

Pauline heeft altijd een voorstelling willen maken van de plek en de omstandigheden waarin hij de dood vond. ‘Kamp’ is daarvan het resultaat; een enorme maquette van Auschwitz waarin de spelers als het ware het publiek middels mini-camera’s meenemen als ooggetuigen van deze verschrikkelijke gebeurtenissen.

Hanneke Groenteman schreef; “Oud, jong, ga hierheen als het kan. Zoiets indringends en unieks zie je zelden.” Ook de Volkskrant sprak lovend over de voorstelling en schreef: “De makers hebben een vorm gevonden om het opnieuw over dit beladen onderwerp te hebben: Om aan de orde te stellen tot welke uitersten mensen in staat zijn. 

Kijkje op het toneel

Na afloop van de voorstelling wordt het publiek uitgenodigd op het toneel om de maquette te aanschouwen. 

[reprise | toegangsprijs inclusief drankje] 

Credits

makers en spelers: Herman Helle, Arlène Hoornweg, Pauline Kalker geluidsconcept en live geluid: Ruud van der Pluijm techniek Edwin van Steenbergen, Pablo Strörmann met dank aan: Fien Benninga-Warendorf, die haar kampervaringen met ons wilde delen.