Willem van Walderveen

Cyrano

Jeroen Spitzenberger, Shelley Bos e.a.
Muzikale komedie, scherp als een sabel, met Jeroen Spitzenberger in zijn droomrol
do 3 apr 20:15
do 3 apr ’25
20:15
  • do 3 apr ’25
    20:15
    Theaterzaal

Acteur Jeroen Spitzenberger speelt de titelheld Cyrano de Bergerac, zijn droomrol, in deze gloednieuwe en eigentijdse bewerking vol met fonkelende poëzie, livemuziek en spitsvondige teksten, scherper dan een sabel. In het wereldberoemde verhaal, gespeeld door elfkoppige topcast van acteurs en muzikanten, ontwikkelt zich een spannende liefdesdriehoek. 

Cyrano, de charmante en eigenzinnige meesterdichter, verbergt zijn liefde voor Roxanne (Shelley Bos) vanwege zijn opvallende, lelijke neus. Hij zet de knappe Christian (Keanu Visscher) in om haar hart toch te winnen. ‘Cyrano’ is een tijdloos stuk over liefde, zelfbeeld en de druk van de maatschappij – actueler dan ooit in een tijd waarin social media de perceptie van ons ideaalbeeld beïnvloedt – dat je een keer gezien móet hebben! Maak deze tragi[1]komische klassieker over gezien en gehoord worden in de liefde mee.

Deze voorstelling is ook te beleven door blinden en slechtzienden

Een blindentolk van de organisatie Komt het Zien! verzorgt live audioscriptie. Alleen blinden en slechtzienden kunnen dit horen via een draadloze koptelefoon. Voorafgaand aan de voorstelling geeft de blindentolk extra uitleg over het decor en de kostuums en is er een meet & feel inleiding.

Heb je een visuele beperking, kies dan in het bestelproces voor de tickets waar 'blind/slechtziend' bij staat. Heb je een speciale plaats nodig, bestel je liever telefonisch of kom je met een blindengeleidehond? Neem contact op met de kassa: 015-2121312 (di t/m za van 14.00 tot 17.00 uur). We hebben namelijk een aantal plaatsen speciaal vrijgehouden voor Komt het Zien!.

[toegangsprijs inclusief drankje]

Onderdeel van

Credits

tekst: Edmond Rostand | bewerking: Jibbe Willems | regie: Jasper Verheugd | spel: Jeroen Spitzenberger, Shelley Bos, Keanu Visscher, Rian Gerritsen, Rein Hofman, Finn Poncin, Sem Konijn, Inonge Jante Stekelenburg en Julie-Anne Sikkens | muziek: Fons Merkies | decor- en kostuumontwerp: Joris van Veldhoven