Requiem voor de Onwerkelijkheid

Silbersee
Silbersee in coproductie met Consensus Vocalis
do 27 mrt 20:15
do 27 mrt ’25
20:15
  • do 27 mrt ’25
    20:15
    Theaterzaal

Toon Tellegen, de succesvolle auteur die met zijn geweldige dierenverhalen een nieuw genre aanboorde, schreef voor Silbersee een meeslepend verhaal zoals je van hem gewend bent: toegankelijk, licht filosofisch en bekoorlijk mooi. 

De ik–figuur, gespeeld door Hans Croiset, heeft een bijzondere ontmoeting met een engel en neemt vervolgens afscheid van de ‘onwerkelijkheid’ die het leven volgens deze engel is. Corrie van Binsbergen componeert de muziek van ‘Requiem voor de Onwerkelijkheid’, dat wordt gebracht door acht zangers van Consensus Vocalis, bijgestaan door pianist Albert van Veenendaal, vier allround–performers (zang, tuba, doedoek, theremin) van Silbersee en Van Binsbergen zelf. De muziek is kleurrijk: van jazz tot rock en van experimenteel tot zuivere harmonieën in de stijl van Arvo Pärt. Iedere bezoeker kan een object meenemen dat herinnert aan een dierbare (overledene). Deze krijgt een plek in het decor en heeft een rol in de voorstelling. Na afloop neem je het object weer mee naar huis.

[toegangsprijs inclusief drankje]

Bio's

Toon Tellegen (1941) is schrijver en dichter. Voor zijn gehele oeuvre ontving hij de Theo Thijssenprijs, de Hendrik de Vriesprijs en de Constantijn Huygens-prijs. Hij schrijft gedichten en dierenverhalen, maar ook boeken over mensen, en onlangs licht absurdistische verhalen over God (God onder de mensen). Hij heeft inmiddels meer dan twintig dichtbundels op zijn naam staan. Een keuze daaruit verzamelde hij in Een van ons zal omkijken.

Hans Croiset (1935) is acteur en regisseur, bekend van theater en film. Hij is afkomstig uit een acteursfamilie, met vader Max, moeder Jeanne Verstraete en broer Jules Croiset in hetzelfde vak. Hij richtte in 1986 Het Nationale Toneel op, later deel van Het Nationale Theater, speelde in films als A Bridge Too Far (1977) en Grijpstra & De Gier (1979), en tv-series zoals Oud Geld en Dokter Deen en Ontving de Louis d'Or prijs in 1980 en 2017 voor beste mannelijke hoofdrol in respectievelijk Antigone en De Vader. Hans Croiset is lid van de Orde van Oranje-Nassau sinds 1977.

Corrie van Binsbergen (1957) is componist, gitarist en leider van Stichting Brokken waarmee ze grensoverschrijdende projecten initieert. Bekend werd ze met Corrie en de (Grote) Brokken. Verhalen en poëzie zijn sinds 2000 belangrijke drijfveren in haar carrière en ze werkte samen met vele schrijvers zoals Remco Campert, Kees van Kooten, Esther Gerritsen en Dimitri Verhulst. Met Toon Tellegen heeft ze een blijvende samenwerking. Van Binsbergen ontving in 1999 de VPRO/Boy 

Credits

Mis-en-espace en muzikale dramaturgie Romain Bischoff
Tekst: Toon Tellegen
Muziek: Corrie van Binsbergen
Kostuums: Bart Hess
Decor: DoorDouwe
Performers: Corrie van Binsbergen, Hans Croiset, Sterre Konijn, Nestor Martinez Jara, Björk Níelsdóttir, Georgi Sztojanov en Albert van Veenendaal.
Koor: Consensus Vocalis