Sanne Peper

HORROR

Jakop Ahlbom Company
A breathtaking nightmare on stage
vr 13 dec - zo 15 dec
vr 13 dec ’24
-
zo 15 dec ’24

Dit spraakmakende theatergezelschap staat bekend om het visueel spectaculaire theater dat zij maakt. Theatermaker Jakop Ahlbom creëert een unieke en magische wereld in het theater door filmische effecten op een theatrale manier te vertalen, en doet dit op een manier waarbij je regelmatig je ogen niet gelooft. 

Hij onderzoekt hierbij ook de diepere laag van de menselijke psyche. Sinds de première in 2014 is ‘Horror’ een succesvoorstelling met meer dan 200.000 bezoekers wereldwijd. Nu maakt deze publieksfavoriet zich klaar voor een Nederlandse jubileumtournee. Het verhaal speelt zich af in een oud huis dat wordt achtervolgd door een tragische familiegeschiedenis. Wanneer de jongste zus terugkeert naar haar ouderlijk huis, wordt ze geconfronteerd met een verleden dat ze liever was vergeten. Ahlbom’s fascinatie voor horrorfilms van jongs af aan vormt de inspiratie voor dit meeslepende theaterstuk, waarbij hij geniet van de absurde fantasie, special effects, adrenalinekick, zwarte humor en surrealistische verbeelding die horrorfilms kenmerken.

KALEIDOS randprogramma

Bij de voorstelling van 13 december is een speciaal KALEIDOS randprogramma dat is geprogrammeerd door studenten van de TU Delft. Maak dit theaterfeest mee na afloop van de voorstelling van HORROR!

[toegangsprijs inclusief drankje]

Credits

Spel: Luc van Esch, Yannick Greweldinger, Judith Hazeleger, Silke Hundertmark, Gwen Langenberg, Sofieke de Kater, Thomas van Ouwerkerk, Reinier Schimmel
Dramaturgie: Judith Wendel
Muziek: Wim Conradi 
Producent: Jakop Ahlbom Company