Sjoerd Derine

Koning Krump

Het NUT
De zon gaat onder in het westen
do 17 okt 20:15
do 17 okt ’24
20:15
  • do 17 okt ’24
    20:15
    Theaterzaal

Koning Krump is een adembenemend koningsdrama met de adem van Fox breaking news. Ruk je los van talkshows, ‘Amerika-kenners’ en complottheorieën en verlekker je aan Shakespeareaanse machtswellust, liefde, satire en noodlot. 

Het Nieuw Utrechts Toneel brengt je dit vijf bedrijven tellende koningsdrama, doordrenkt met de energie van een kickboksgala en de spanning van House of Cards. ‘Koning Krump’ is een koningsdrama in het theater, met de intensiteit van Fox breaking news. Shakespeareaanse intriges, liefde en satire, weg van de chaos van talkshows en complottheorieën. Filosofische verhandelingen afgewisseld met kluchtige slapstick. Bloederige moordpartijen gevolgd door romantische serenades. Vijf live afleveringen om in één avond te bingen: van de euforie van een verkiezingsoverwinning tot de duistere ondergang van een heerser die zijn grip op de realiteit verliest. 

Wanneer Krump onverwacht tot koning wordt gekozen, stort hij zich in een strijd om zijn macht te behouden, terwijl zijn vrouw Melania de dreiging van het einde voelt naderen. Op dinsdag 5 november 2024 wordt Amerika’s nieuwe president gekozen. Laat je meeslepen door de harde strijd, het mediacircus en de polarisatie, die het realistische decor vormen voor deze verbeeldingsrijke en muzikale theateravond over macht.

[toegangsprijs inclusief drankje]

Credits

Tekst: Jibbe Willems
Regie Greg Nottrot
Spel: Mark Kraan, Marcel Osterop, Keja Klaasje Kwestro, Kiki van Deursen, Myrthe Huber, Charlie Panneman (stage), Meike Derksen (stage), e.a.
Muziek en spel: Viktor Griffioen, e.a.
Kostuumontwerp: Dieuweke van Reij
Scenografie en lichtontwerp: Uri Rappaport
Creatief producent: Juliska Retra