Rubenpaulruben

Showmeister

Theater Oostpool
“Een even snedige als geestige zwarte komedie.” - de Volkskrant ★★★★★
vr 27 sep 20:15
vr 27 sep ’24
20:15
  • vr 27 sep ’24
    20:15
    Theaterzaal

Pers en publiek waren unaniem lovend na de première in januari 2024 en er volgde een strak uitverkochte tournee. Op veler verzoek toert ‘Showmeister’ in het najaar van 2024 opnieuw door het land.

De succesvolle voetbalcoach Mario (Jim Bakkum) krijgt te horen dat hij nog maar een jaar te leven heeft. Zijn wereld stort in en opeens voelen zijn drie landstitels en miljoenen op de bank niks meer waard. Hij besluit de voetbalwereld achter zich te laten en zijn laatste dagen op aarde te besteden aan het ultieme cadeau voor zijn miljoenen fans: een theatershow over zijn eigen leven.

Gegarandeerd een hit, weet ook Fabio (Thomas Höppener), artistiek leider van het koninklijk theater waar Mario zijn show op wil voeren. Maar hij gaat nog liever failliet dan ruimte te geven aan zulk plat entertainment. Helaas is de afdeling marketing het daar niet mee eens.

Uit de Pers:

  • de Volkskrant ★★★★★: “Een even snedige als geestige zwarte komedie”
  • Scenes ★★★★1/2: "Origineel, meestelijk, komisch en ontroerend."
  • NRC ★★★★: "Jim Bakkum is een gouden greep."

Eten bij Toneel

Om de toneelavond fijn en gezellig te beginnen serveren we een lekkere maaltijd (shared dining) en krijg je tegelijk meer achtergrondinformatie bij de voorstelling door bijvoorbeeld een van de acteurs of regisseur. Het programma start om 18.30 en kost € 27,50 p.p. (inclusief koffie/thee). Tijdens het bestelproces van je tickets, kan je ook direct reserveren voor 'Eten bij Toneel'.

[toegangsprijs inclusief drankje]

Onderdeel van

Credits

Concept en regie: Jan Hulst en Kasper Tarenskeen. Tekst: Kasper Tarenskeen. Spel: Jim Bakkum, Thomas Höppener, Frieda Barnhard en Gonca Karasu. Scenografie: Jan Hulst. Kostuumontwerp: Patricia Lim. Lichtontwerp: Yuri Schreuders. Lichtprogrammeur: Wouter Panis. Muziekontwerp: Kasper Tarenskeen. Arrangementen en bas: Xander Vrienten. Mixage: Darius Timmer. Drums: Rick van Wort. Keyboards: Jordy Kalfsvel.