Zondagochtendconcert

Daniël Rowland & Anna Fedorova
zo 16 mrt 11:30
zo 16 mrt ’25
11:30
  • zo 16 mrt ’25
    11:30
    Theaterzaal

Violist Daniel Rowland heeft zich op de internationale concertpodia gevestigd als een zeer veelzijdig, charismatisch en avontuurlijk musicus. Naast zijn optredens als solist is hij ook in de kamermuziek actief. 

Twaalf jaar lang was hij primarius van het beroemde Brodsky Quartet dat over de hele wereld optrad en talloze cd’s maakte, waaronder de beroemde Sjostakovitsj cyclus. Daarnaast is Rowland verbonden als docent aan the Royal College of Music in Londen én hij heeft zijn eigen festival in Twente, het Stift International Music Festival. Anna Fedorova is geen onbekende meer in Delft. Ook in de twee voorgaande seizoenen heeft zij haar reputatie als begenadigd pianiste meer dan waargemaakt. Twee topsolisten op het podium met een droom–programma.

Programma

  • Debussy sonate
  • Sibeliu,  Berceuse
  • Grieg sonate nr 3 in G klein
  • Isidora Zebeljan (1967-2020), Hum away strings
  • Brahms sonate nr 3 in D klein

Nazit met interview, kaas en cava

Na afloop van het concert organiseren we een gezellige nazit. Bij de bar kun je bubbels (mét of zonder alcohol) en kaas van onze lokale kaas & delicatessenwinkel Verkade & Jacques bestellen, vervolgens kan je luisteren naar een interview dat aansluit op het concert.

Deelname aan het kaasbuffet en de drankjes kunnen aan de bar worden afgerekend. 

[toegangsprijs inclusief een kopje koffie/thee]

Biografie Daniël Rowland & Anna Fedorova

Het spel van de Nederlands/Engelse violist Daniel Rowland werd door The Guardian geprezen als "prachtig, verrukkelijk in zijn finesse", door NRC Handelsblad als "zowel naakt als zeer virtuoos", terwijl The Herald zijn "verbazingwekkende geluid en unieke vastberaden intensiteit" prees.

Daniel werd geboren in Londen en begon zijn vioollessen in Enschede nadat zijn ouders naar Twente waren verhuisd. Hij studeerde bij Jan Repko, Davina van Wely, Herman Krebbers, Viktor Liberman en Igor Oistrakh. De ontmoeting met Ivry Gitlis in 1995 was van grote betekenis, wat leidde tot lessen in Parijs en later tot muzikale samenwerkingen. Daniels concourssuccessen zijn onder meer de eerste prijs op het Oskar Back Concours in 1995 in het Concertgebouw in Amsterdam en de Brahmsprijs in Baden-Baden. Zijn viool is van Lorenzo Storioni (Cremona 1796) en zijn strijkstok is een Maline, in bruikleen gegeven door het Nederlands Instrumenten Fonds.

Van jongs af aan toonde de Oekraïense pianiste Anna Fedorova een aangeboren muzikale volwassenheid en verbazingwekkende technische vaardigheden. Haar live-opname van Rachmaninoffs 2e pianoconcert is meer dan 37 miljoen keer bekeken op YouTube en wordt zeer geprezen door critici en wereldberoemde musici. Ze treedt regelmatig op in 's werelds meest prestigieuze concertzalen, zoals het Concertgebouw in Amsterdam, Carnegie Hall & Lincoln Center in New York, Palacio de Bellas Artes in Mexico-Stad, Tonhalle Zürich, Théâtre des Champs-Elysées in Parijs, Bunka Kaikan in Tokio en het Barbican Centre & Royal Albert Hall in Londen.

Bron: website Daniel Rowland & website Anna Fedorova