Sarah Wijzenbeek

Zondagochtendconcert

Redon Pianokwartet
zo 16 feb 11:30
zo 16 feb ’25
11:30
  • zo 16 feb ’25
    11:30
    Theaterzaal

Het Redon Pianokwartet is voortgekomen uit een muzikale vriendschap die begon met een directe klik. Dit ensemble, bestaande uit vier getalenteerde musici, is snel op weg naar de wereldtop. De leden van het kwartet hebben allemaal prijzen gewonnen op gerenommeerde concoursen en zijn tevens bekend als solisten. 

In 2021 bundelden ze hun krachten in het Redon Pianokwartet, waar ze met aanstekelijke toewijding en enthousiasme kamermuziek vertolken. Ondanks dat het Redon Pianokwartet nog maar kort bestaat, hebben ze al een indrukwekkende staat van dienst. Ze vulden een volledige uitzending van het Avondconcert op NPO Radio 4. De passie en toewijding van deze jonge musici beloven een veelbelovende toekomst voor het Redon Pianokwartet.

Alexander Ullman (piano), Pieter van Loenen (viool), Dana Zemtsov (altviool), Laura van der Heijden (cello)

Programma 

  • Mozart, pianokwartet in Es k493
  • Dobrinka Tabakova (1980), Insight als extra
  • Ernest Chausson (1855-1899), Pianokwartet in A groot, op.

Nazit met interview, kaas en cava

Na afloop van het concert organiseren we een gezellige nazit. Bij de bar kun je bubbels (mét of zonder alcohol) en kaas van onze lokale kaas & delicatessenwinkel Verkade & Jacques bestellen, vervolgens kan je luisteren naar een interview dat aansluit op het concert.

Deelname aan het kaasbuffet en de drankjes kunnen aan de bar worden afgerekend. 

[toegangsprijs inclusief een kopje koffie/thee]

Biografie Redon Pianokwartet

Het pianokwartet kwam in de achttiende eeuw pas werkelijk tot leven toen Mozart zijn twee pianokwartetten schreef. Zijn meesterwerken werden de standaard voor alle componisten na hem. Beethoven, Schubert, Schumann, Mendelssohn, Brahms, Fauré en anderen volgden met even gloedvolle combinaties van drie strijkers en een piano. In 1897 kwam Ernest Chausson, toen nog vrijwel onbekend, met zijn pianokwartet. De muziek werd direct enthousiast ontvangen, maar Chausson kon niet lang van het succes genieten. Anderhalf jaar na de première kwam hij om het leven bij een fietsongeluk.

Het Redon Pianokwartet is vernoemd naar een goede vriend van Ernest Chausson, de schilder Odilon Redon. Op het doek was hij een schepper van droomwerelden vol feeën, monsters en andere fantasiefiguren. Precies die droomwereld bieden ook de vier topmusici van het Redon Pianokwartet. Alexander Ullmann, Pieter van Loenen, Dana Zemstov en Laura van der Heijden blinken ook solistisch uit. Gezamenlijk vormen zij de spreekwoordelijke som die de afzonderlijke delen glansrijk overstijgt.

Bron: Rendon Pianokwartet