Sophia van den Hoek

Zondagochtendconcert

Daria van den Bercken
zo 19 jan 11:30
zo 19 jan ’25
11:30
  • zo 19 jan ’25
    11:30
    Theaterzaal

De begenadigde musicus Daria van den Bercken is behalve concertpianist ook podcast maker, artistiek leider en oprichter van de Piano Biënnale en TV persoonlijkheid. Een veelzijdig artiest die niets uit de weg gaat om haar passie tot uiting te brengen. 

Desnoods brengt ze haar pianospel naar het publiek toe. Zo reed ze pianospelend langs de Amsterdamse grachten en speelde ze zelfs hangend aan een hijskraan boven haar publiek. Ze maakte internationaal furore met de projecten ‘Händel at the Piano’ en ‘Keys to Mozart’. ‘Pure, onbevangen verbazing’ is wat haar drijft zoals ze in een populaire TED–Talk uitlegt.

Programma

W.A. Mozart  – Rondo in a-klein K511
G.F. Händel, Suite in F-groot HWV 427
W.A. Mozart, Fantasie c-klein K396 (385f)
G.F.Händel, Suite in d-klein HWV 428,  Chaconne in G-groot HWV435
Schubert, Sonate in A D664
Prokofief ntb

Nazit met interview, kaas en cava

Na afloop van het concert organiseren we een gezellige nazit. Bij de bar kun je bubbels (mét of zonder alcohol) en kaas van onze lokale kaas & delicatessenwinkel Verkade & Jacques bestellen, vervolgens kan je luisteren naar een interview dat aansluit op het concert.

Deelname aan het kaasbuffet en de drankjes kunnen aan de bar worden afgerekend. 

[toegangsprijs inclusief een kopje koffie/thee]

Biografie Daria van den Bercken

De Nederlands-Russische pianiste Daria van den Bercken, geroemd om de frisse manier waarop ze pianomuziek nieuw leven inblaast, geldt als 'een voorbeeld voor musici van de toekomst'.

Haar passie is om actief zoveel mogelijk mensen te bereiken en zowel liefhebbers van klassieke muziek als een nieuw publiek te verleiden. Als Artist-in-residence in 2016 bij het Los Angeles Chamber Orchestra presenteerde ze alle aspecten van haar succesvolle aanpak, zowel in recital en concertuitvoering, als in educatieve en sociale outreach.

Daria's Händel- en Mozart-opnames voor Sony Classical International lieten de pers haar lof zingen voor haar 'mengeling van vreugde en lichtheid', 'muzikale genegenheid en een onberispelijke virtuositeit'. 'Door expressieve vrijheden en poëtische emotie toe te staan', kon Daria 'de sleutels van Mozarts muziek in handen houden'.

In 2017 zal haar verwachte derde opname voor Sony te zien zijn, bedacht met een innovatief audiovisueel statement over de muziek van Scarlatti.

Daria verkent het hele spectrum van het pianorepertoire, als soliste in concertzalen en grote festivals en door haar gepassioneerde inzet voor kamermuziek. In haar opnames en persoonlijke initiatieven laat ze graag specifieke componisten belichten en werkt ze graag samen met artiesten in andere vakgebieden, iets wat ze beschouwt als vergelijkbaar met het spelen van kamermuziek, om samen tot nieuwe inzichten te komen.

Bron: website Daria van den Bercken