Zondagochtendconcert

Hexagon Ensemble & Ekaterina Levental
zo 22 dec 11:30
zo 22 dec ’24
11:30
  • zo 22 dec ’24
    11:30
    Theaterzaal

Eigenzinnig, veelzijdig, gedreven om artistieke grenzen te verkennen en op te rekken zijn zo een paar kenmerken van het veelgeprezen Hexagon Ensemble.

Deze ‘curiosité permanente’ komt tot uitdrukking in talloze avontuurlijke verbindingen met andere muziekstijlen en (podium)kunsten zoals dans, toneel, literatuur en beeldende kunst. De samenwerking met operazangeres en performer Ekaterina Levental voor een sfeervol programma, speciaal ontworpen om de kersttijd muzikaal te vieren, belooft dan ook veel goeds.

Programma

  • Mozart (1756-1791), Concert Aria KV 505 ‘Ch’io mi scordi te?, Kwintet KV 452
  • Pijper (1894-1947), diverse liederen
  • Tsjaikovski (1840-1893), delen uit de Notenkraker Suite
  • Marie-Joseph Canteloube (1879-1957), delen uit Chants d’Auvergne

Nazit met interview, kaas en cava

Na afloop van het concert organiseren we een gezellige nazit. Bij de bar kun je bubbels (mét of zonder alcohol) en kaas van onze lokale kaas & delicatessenwinkel Verkade & Jacques bestellen, vervolgens kan je luisteren naar een interview dat aansluit op het concert.

Deelname aan het kaasbuffet en de drankjes kunnen aan de bar worden afgerekend. 

[toegangsprijs inclusief een kopje koffie/thee]

Biografie Hexagon Ensemble & Ekaterina Levental 

‘Grenzeloos. Overrompelend. Indringend. Hartstochtelijk. Virtuoos’

Verrassend repertoire, zichtbaar spelplezier en een originele multidisciplinaire programmering kenmerken het Hexagon Ensemble. Dit zijn niet de eigen woorden van het ensemble, maar uitspraken van het publiek en de media. Het ensemble is er trots op. Klaarblijkelijk slaagt het Hexagon Ensemble erin met passie voor kwaliteit, vernieuwing en avontuur, luisteraars ‘recht in het hart’ te raken. Precies daar waar je muziek beleeft.

In het seizoen 2020-2021 bestaat het Hexagon Ensemble dertig jaar. Het ensemble heeft inmiddels negen goed ontvangen cd’s uitgebracht met daarop een dwarsdoorsnee van prachtige kamermuziek voor blazers en piano. Daarnaast maakte het Hexagon Ensemble concertreizen naar de Verenigde Staten, Rusland, Bashkortostan, Duitsland, Frankrijk, Italië, België, Slovenië en Engeland.

Ekaterina werd geboren in Tasjkent, de hoofdstad van Oezbekistan, een republiek in de voormalige Sovjet-Unie. Zij studeerde zang aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en harp aan de Conservatoria van Enschede, Detmold (Duitsland) en Rotterdam. Voor beide behaalde zij het cum laude haar masterdiploma. Op dit moment wordt Ekaterina gecoacht door Margreet Honig.

Ze begon haar carrière als harpiste en zangeres met het harp-duo Bilitis, samen met Eva Tebbe, waarmee ze 18 jaar in binnen- en buitenland optrad en diverse internationale prijzen won. Het duo maakte eigen arrangementen, gaf compositieopdrachten en maakte muziektheater voorstellingen. Duo Bilitis produceerde drie CD’s met muziek van o.a. Debussy, Ravel, Franck, Granados en De Fall.

Ekaterina maakt daarnaast carrière als operazangeres en theaterperformer. Zij werkte als soliste met opera- en muziektheatergezelschappen als De Nationale Opera, LOD Gent België, Opera Trionfo, Jan Fabre/Troubleyn België, Hollands Diep Dordrecht, Opera Spanga, Veenfabriek Leiden, Jeugdtheater Sonnevanck, Opera Nijetrijne, Holland Opera, Toneelhuis Antwerpen, Silbersee, LeineRoebana, Diamantfabriek, World Opera Lab en anderen. Ze was te zien op internationale podia en festivals als Holland Festival, O-Festival Rotterdam, Aurora Festival, Emmy Verhey Festival, Festival Musica Nova, Grachtenfestival, Oerol, World Harp Congress, Avignon Festival, Korea National Opera, Calais Opera House en Tokyo Opera House.