Zondagochtendconcert

Alma Quartet
zo 20 okt 11:30
zo 20 okt ’24
11:30
  • zo 20 okt ’24
    11:30
    Theaterzaal

Maak kennis met de passie voor kamermuziek door het Alma Quartet, opgericht in 2014 door vier getalenteerde musici van het Concertgebouworkest. Hun bevlogenheid voor het strijkkwartet heeft geleid tot een buitengewoon ensemble dat de standaard zet voor kamermuziek van wereldklasse. 

Met hun debuutalbum, ‘Schulhoff Complete String Quartets’, oogstten ze lof en vestigden ze zich als pioniers in het repertoire. Sindsdien heeft het Alma Quartet zich ontwikkeld tot een van de meest opwindende ensembles van deze tijd. Hun programma’s zijn avontuurlijk, ze werken samen met uiteenlopende artiesten, maakten negen albums en spelen op gerenommeerde festivals en in concertzalen over de hele wereld.

Programma Alma Quartet 

  • Janacek (1854-1928) ,StrijkkwartetNo.2 "Intimate Letters"
  • Adams (1947) ,New work (2024; commissioned by the Alma Quartet)
  • Beethoven (1770-1827)  op.127

Nazit met interview, kaas en cava

Na afloop van het concert organiseren we een gezellige nazit. Bij de bar kun je bubbels (mét of zonder alcohol) en kaas van onze lokale kaas & delicatessenwinkel Verkade & Jacques bestellen, vervolgens kan je luisteren naar een interview dat aansluit op het concert.

Deelname aan het kaasbuffet en de drankjes kunnen aan de bar worden afgerekend. 

Biografie Alma Quartet

Het Alma Quartet werd opgericht in 2014 en verwierf snel de reputatie als een van de meest opwindende ensembles in Nederland. Hun debuutalbum, Schulhoff Complete String Quartets, ontving lovende internationale kritieken. Gramophone schreef dat "deze set direct naar de top schiet" en prees het kwartet ook voor "het vermogen tot het meest verleidelijke spel."

Het album werd gekozen voor de 2017 Preis der deutschen Schallplattenkritik "Bestenliste" en was ook te horen op de Duitse nationale radiozender SWR2, waar Alma's Schulhoff-cyclus werd geprezen als de "nieuwe referentie-opname."

Hun nieuwste album, Korngold String Quartet No.1 | Piano Quintet met Severin von Eckardstein voor Challenge Records, ontving de prestigieuze Diapason d'Or in Frankrijk en werd uitzonderlijk goed ontvangen door Gramophone, die stelt dat er sprake is van "een [...] voortreffelijke polish van het spel, een gevoel van frisheid, ontdekking en pure vreugde die van deze opname afspringt" en "dit is intens karaktervol spel dat nooit gekunsteld klinkt - complex zonder benauwend te worden." De Volkskrant schrijft: "Alma Quartet speelt Korngold zoals hij het gewild zou hebben, glibberig en krankzinnig."

Het Alma Quartet heeft samengewerkt met diverse artiesten zoals Klaus Mäkelä, Jean-Yves Thibaudet, Lisa Batiashvili, Martin Fröst, Denis Kozhukhin, Severin von Eckardstein, Philip Glass, Nico Muhly, Samuel Adams, Milica Djordjevic, Jörgen van Rijen, Hauschka, Henrik Schwarz, Julien Libeer, Lavinia Meijer, Dauwd, Rembrandt Frerichs, Ramon van Engelenhoven, Bugge Wesseltoft, New Cool Collective, Dominique Vleeshouwers, Nana Adjoa, Mahsa Vahdat, Sarah Neutkens, Nicolas van Poucke, Dominic Seldis, Santa Vizine, Nino Gvetadze, Aidan Mikdad en Frank Lammers.

Bron: website Alma Quartet