Niemand die het ziet

Huib Modderkolk
Zitten we middenin een onzichtbare oorlog?
ma 17 jun 20:30
ma 17 jun ’24
20:30
  • ma 17 jun ’24
    20:30
    Theatercafé

Zijn we in oorlog zonder het te zien? Digitale sabotage, online spionage en grootschalige desinformatie maken de wereld tot een permanent strijdtoneel. Hoe kwetsbaar zijn we als we niet zien hoe we worden aangevallen? En weten we eigenlijk zelf wel hoe ver onze geheime diensten gaan in de digitale oorlogsvoering?

'Niemand die het ziet' duikt dieper in de schimmige wereld die de gelijknamige documentaireserie in beeld brengt. Op deze speciale avond laat journalist Huib Modderkolk zien hoe digitale oorlogsvoering werkt en welke impact het op de samenleving heeft. Met twee aansprekende gasten gaan we in gesprek over wat nodig is om onze vrijheid te beschermen als we continu onder vuur liggen. 

Niemand die het ziet maakt duidelijk wat er op het spel staat en hoe we hoe we ons als samenleving kunnen verdedigen.

Sprekers:

  • Huib Modderkolk is onderzoeksjournalist voor de Volkskrant en schrijft al tien jaar over inlichtingendiensten en digitale oorlogsvoering. 
  • Hoogleraar aan de TU Delft en specialist internetveiligheid Michel van Eeten. Hij adviseerde het ministerie van Economische Zaken en de OESO over beveiliging en betrouwbaarheid van kritieke infrastructuur.
  • Bart Groothuis is voormalig hoofd van het bureau cyber security (ministerie van Defensie) en sinds 2020 Europarlementariër namens de VVD.