Blaudzun solo in het theater

Blaudzun
zo 19 mei 20:15
zo 19 mei ’24
20:15
  • zo 19 mei ’24
    20:15
    Podium Theaterzaal

In mei neemt Blaudzun je mee naar intieme, try-outs shows in een kleine setting. Tijdens deze solo-optredens neemt de zanger en liedjesschrijver de tijd om te vertellen over zijn songs en de verhalen die erachter schuilen en krijgt het publiek de gelegenheid om vragen te stellen. Daarnaast deelt hij niet alleen bekende muziek. Ook nog niet uitgebrachte liederen komen voorbij. 

Blaudzun, de veelzijdige artiest met zijn kenmerkende grote bril en zwarte kleding blijft zijn stempel drukken met eerlijke, emotionele composities die luisteraars raken en inspireren. Eerder tourde hij met zijn volledige band langs de theaters, maar de behoefte groeit om het volgende theaterprogramma anders vorm te geven. Een unieke kans om de persoon achter de muziek te ontdekken.

Het is dit voorjaar precies tien jaar geleden dat zijn wereldwijd bejubelde album 'Promises of No Man’s Land' uitkwam. Maar nog nooit deed Blaudzun een volledige solo show. 

Afgelopen maanden bracht Blaudzun twee singles uit waaronder ‘Dreamers’ dat vier maanden in de Airplay Top 100 stond.  Momenteel werkt de zanger aan zijn zevende album. In september speelt hij met band samen met Scapino Ballet een reprise van de succesvolle multidisciplinaire voorstelling OSCAR, in Koninklijk Theater Carré, Amsterdam en het Nieuwe Luxor Theater, Rotterdam (31/08 tm 29/09).

Bio en historie

Blaudzun is nome de plume van Johannes Sigmond (1974). Zijn muziek wordt gekenmerkt door een unieke mix van indie rock en pop, poëtische teksten en zijn markante stem. In 2022 verschijnt zijn alom bejubelde zesde album ‘LONELY CITY EXIT WOUNDS’. Het album komt op nummer 1 binnen in de Nederlandse Album Top 100 en recensenten komen superlatieven tekort om artiest en songs te duiden en prijzen. 

  • "Blaudzun keert terug met beste werk tot nu toe" - Parool
  • "Blaudzun biedt houvast in angstig tijden" - Trouw
  • "Een van Blaudzuns beste, een album dat kan helpen, als een vriend in nare tijden" - de Volkskrant 
  • "Een plaat die zich met open armen laat ontvangen" -  OOR

Sinds de release van ‘SeadriI Soundmachine’ in 2010, maakt Blaudzun grote indruk met liveshows in clubs en festivals door heel Europa. Voor het album van ‘Heavy Flowers’ (2012) ontvangt hij zijn eerste gouden plaat in Nederland. Na de release volgen jaren van uitverkochte clubtours in zowel Nederland, België als Duitsland. Blaudzun speelt in Europa en de VS, onder meer op festivals als; Southside, Hurricane CMJ, SXSW, Pinkpop, Pukkelpop, Rock Werchter en Lowlands. Hij ontvangt veel awards, waaronder een 3voor12 Award voor ‘Beste Album’, een Edison Award voor ‘Beste Mannelijke Artiest’ en een 3FM-Award voor ‘Beste Alternative Act’. In 2014 verschijnt ‘Promises of No Man’s Land’. Het album komt op nummer 1 binnen in de Nederlandse album-charts en bereikt de gouden status. Met het driedelige album ‘Jupiter’ waarvan het laatste deel ‘_UP_’ in 2018 uitkomt, maakt hij wederom indruk op de festivals en in de popzalen. 

Foto: Philine van der Hul