Studio Oostrum 2023

Van Leeuwenhoeklezing: Hoe gaan we het CO2-probleem van de luchtvaart oplossen?

Studium Generale TU Delft
Leer alles over de technologie van morgen
zo 17 mrt 11:00 - 12:00
zo 17 mrt ’24
11:00 - 12:00
  • zo 17 mrt ’24
    11:00 - 12:00
    Theatercafé

We weten allemaal dat vliegtuigen CO2 uitstoten. Toch zullen we er voor moeten zorgen dat ook vliegtuigen CO2-neutraal worden. Deze keer zal de Van Leeuwenhoeklezing gaan onderzoeken hoe we dit probleem kunnen oplossen.

We zullen zien dat als we een stuk terug gaan in de tijd, eigenlijk al lang bekend is hoe we dit moeten aanpakken. Moeten we dan denken aan vliegtuigen met accu’s, exotische materialen of misschien wel vliegtuigen die op vogels lijken? In de lezing zullen we aan de hand van concrete voorbeelden gaan kijken wat er al gebeurt, wat we wel en niet kunnen verwachten en waar de uitdagingen nog liggen. En ja, in de lezing komt ook één formule voor.

Ir. Joris Melkert is Universitair Hoofddocent en Directeur Onderwijs van de Faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek van de TU Delft. 

prof.dr. Rob Mudde is Vice-Rector Magnificus van de TU Delft

Van Leeuwenhoeklezing

Studium Generale van de TU Delft organiseert met regelmaat de Van Leeuwenhoeklezing. Deze lezing is voor iedereen die meer wil weten over technologie en de TU Delft. Van kijkoperatie tot spoortunnel, van windmolen tot satelliet; technologie is overal. Bij de TU Delft onderzoeken, bedenken en ontwerpen ze de technologie van morgen.

Wil je daar meer van weten? Kom dan naar de Van Leeuwenhoeklezing. Op onze website wordt bekend gemaakt welk onderwerp per lezing in Theater de Veste wordt behandeld. De entree is gratis, reserveer wél een plek van tevoren via onze website.

Onderdeel van