Kerstconcert: Kerstmuziek door de eeuwen heen

Krashna Musika o.l.v. Ruben de Grauw
wo 20 dec 20:00 - 21:15
wo 20 dec ’23
20:00 - 21:15
  • wo 20 dec ’23
    20:00 - 21:15
    Op locatie

Op woensdag 20 december voert het koor van Krashna een kerstconcert uit in de Nieuwe Kerk van Delft. Stukken uit diverse periodes in de muziekgeschiedenis worden ten gehore gebracht onder leiding van Ruben de Grauw. De Krashnezen hebben bovendien niet stilgezeten: werk gecomponeerd door de leden van het muziekgezelschap is ook in het programma verwerkt!

Het concert staat in het teken van 'kerstmuziek door de eeuwen heen'. Het repertoire bestaat uit liederen van verschillende periodes uit de muziekgeschiedenis: stukken uit de middeleeuwen, de renaissance, de barok, de romantiek en moderne stukken worden gezongen. Het gaat bijvoorbeeld om werk van Hildegard von Bingen, Jan Pieterszoon Sweelinck, Johann Sebastian Bach en Felix Mendelssohn. Ook wordt in dit concert een creatief element ingezet: Krashna’s leden kregen zelf de kans om kerstmuziek te componeren! Uit de inzendingen zijn het 'Ave Maria' van Maarten Lubbers en het Ierstalige 'Scél lem dúib' van Tijs Hol geselecteerd.

Gecomponeerd door Krashnezen

Krashna Musika heeft veel creatieve leden. Bij vorige concerten werd al gebruik gemaakt van een lichtshow en een vertaling van de tekst van de Carmina Burana, volledig in elkaar gezet door Krashnezen. Ook in dit concert wordt een dergelijk creatief element ingezet: de leden van Krashna kregen zelf de kans om kerstmuziek te componeren! Uit de inzendingen zijn het Ave Maria van Maarten Lubbers en het Ierstalige Scél lem dúib van Tijs Hol geselecteerd. 

Nieuwe Kerk

Het concert vindt plaats in de Nieuwe Kerk in Delft. De bouw van deze historische kerk begon in 1393, wat goed past bij het historische repertoire, waarvan de eerste liederen ook afkomstig zijn uit deze periode. Krashna Musika: "Wij hopen van harte u daar te mogen verwelkomen!"

Krashna Musika: officieel het leukste studentenorkest van Nederland!

Krashna Musika is hét studentenmuziekgezelschap van de TU Delft. Wekelijks repeteren orkest en koor op maandag- en woensdagavond onder leiding van dirigenten Stijn Berkouwer (orkest) en Ruben de Grauw (koor). Afgelopen zomer heeft Krashna zelfs de verkiezing Het Leukste Studentenorkest van Nederland van de Avrotros gewonnen! Met veel enthousiaste en getalenteerde leden is Krashna in staat om op het gebied van muziek prachtige concerten uit te voeren. Sinds het begin van het collegejaar werkt het koor iedere week aan het repertoire van dit kerstconcert.