Yvonne Witte

De theaterversie van de Keti Koti Tafel

Orkater & Stichting Keti Koti Tafel
Een gesprek met kleine hapjes en eeuwenoude liederen en rituelen
do 26 okt 18:45
do 26 okt ’23
18:45
 • do 26 okt ’23
  Deuren open
  18:15
  Start
  18:45
  Theatercafé

In Theater de Veste bieden Orkater en Stichting Keti Koti Tafel vijftig mensen de kans om deel te nemen aan een theaterversie van de Keti Koti Tafel, voorafgaand aan de voorstelling 'De plantage van onze voorouders'. Ervaar zelf hoe een persoonlijke uitwisseling je tot betekenisvolle inzichten laat komen over de sporen van het slavernijverleden en hoe dit in het heden nog wordt gevoeld. Een gesprek met kleine hapjes en eeuwenoude liederen en rituelen, die ook in de voorstelling een belangrijke rol spelen.

KETI KOTI TAFEL

De Keti Koti Tafel is een traditie, die sinds 2012 meer dan 35.000 Nederlanders (50% wit, 50% zwart) met elkaar in gesprek heeft gebracht. Aan een Keti Koti Tafel nemen een gelijk aantal witte als zwarte deelnemers deel, die op basis van een gestructureerde dialoog reflecteren over de hedendaagse gevolgen van het Nederlandse slavernijverleden en de omgang hiermee. Tijdens de tafel is er een maaltijd, rituelen, klinken er treur- en bevrijdingsliederen en voeren deelnemers één-op-één gesprekken, aan de hand van een speciaal ontwikkelde dialoogmethode. 

De Theaterversie van de Keti Koti Tafel

De Keti Koti Tafel in Theater de Veste bestaat uit een dialoogtafel die geïnspireerd is op de thematiek van de voorstelling en duurt zo’n 40 minuten. Deze tafel biedt geen volledige maaltijd, maar kleine hapjes, één-op-één gesprekken, bijzondere rituelen, muziek en een gezamenlijke afsluiting, allemaal onder leiding van een gespreksleider van Stichting Keti Koti Tafel.

Omdat voor de Keti Koti Tafel een evenredige verdeling van witte mensen en zwarte mensen een voorwaarde is, zal bij het reserveren uitgevraagd worden waarmee u zich het meest identificeert. Dit voorprogramma is ook zonder bezoek aan de voorstelling te boeken.

Reserveringsinformatie

Aan de Keti Koti Dialoog Tafel heeft u uw eigen gesprekspartner met iemand van een andere kleur met wie u in gesprek gaat over de omgang met ons gedeelde slavernijverleden. Om die reden willen wij graag weten waar u zich het meest mee identificeert in relatie tot de erfenis van het slavernijverleden. Er kunnen tickets besteld worden in de volgende verdeling:

 • Zwart
 • Wit
 • Gemengd / niet witte migratieachtergrond

Praktische info:

 • Aanvang: 18.45 uur
 • Duur: 40 minuten
 • Kosten: € 5,00

Lees alsjeblieft voor het bestellen de reserveringsinformatie op deze pagina.