Mark Engelen

Makkelijk in de omgang

Lisa Ostermann
De voorstelling die aardig zijn weer sexy gaat maken
do 4 apr 20:15 - 21:45
do 4 apr ’24
20:15 - 21:45
  • do 4 apr ’24
    20:15 - 21:45
    Theaterzaal

In 2022 bespeelde ze voor het eerst solo de grote zaal van Theater de Veste; het publiek was lyrisch! Lisa Ostermann won in 2020 alle prijzen op het Leids Cabaret Festival en combineert scherpe grappen met bitterzoete liedjes en onverwachte wendingen.

“Een overrompelend talent”, noemde de Theaterkrant haar, naar aanleiding van haar eerste voorstelling. En nu is ze terug met ‘Makkelijk in de omgang’. De voorstelling die aardig zijn weer sexy gaat maken. De Telegraaf ★★★★ over ‘Met z’n allen’: “Een stevig portie personality, heerlijke grappen en de fijnste liedjes.”

Pers quotes 'gemakkelijke in de omgang'

  • NRC ★★★★★: "De 32-jarige Ostermann acteert in een volstrekt eigen stijl. Ze is zelfbewust en brutaal, maar geen cabaretier die, zoals Daniel Arends dat formuleert, „bezig is een 10 voor stand-upcomedy te halen”. Meest in het oog lopend is hoe ze met een vrolijkmakende energie en zonder een moment van rust haar teksten en liedjes de zaal in pompt. Hoewel ze allerminst laat blijken haar leven op orde te hebben, en in alles een vat vol twijfels is, speelt ze met een overweldigende vanzelfsprekendheid. Uit hoe ze spreekt, zingt, beweegt en omgaat met het publiek spat een volkomen gemak. Ze is helemaal thuis op het podium." 
  • de Volkskrant ★★★★☆: "In het sublieme slotlied zingt ze dat ze God is die ook maar wat deed, en nu bezorgd, maar ook een tikje afgunstig zijn schepping op het randje van de afgrond beziet. Het is een vindingrijk lied over hoop, mooi, ontroerend en goed voor een lach tegelijkertijd. Ook wel: één grote onderstreping van het feit dat ‘Lisa fucking Ostermann’ in deze voorstelling zowel zacht als hard uit de hoek kan komen, helemaal in haar element is en haar vorm en stem heeft gevonden."

[toegangsprijs inclusief drankje]

Onderdeel van
Mark Engelen