Hessel Stuut

Bouwjaar '61

Diederik van Vleuten
Meesterverteller duikt in de jaren van verwondering en verbazing uit zijn eigen jeugd
vr 29 mrt 20:15 - 21:50
vr 29 mrt ’24
20:15 - 21:50
  • vr 29 mrt ’24
    20:15 - 21:50
    Theaterzaal

Als er iemand is die geschiedenis, verhalen vertellen en humor met elkaar weet te verbinden, dan is het wel Diederik van Vleuten. Na meerdere succesvoorstellingen waarin hij jarenlang zijn voorouders tot leven wekte, gaat Diederik nu eindelijk zijn eigen verleden te lijf. 

Wat is er over van de verbazing, verwondering en bewondering van het ventje uit bouwjaar ’61? Goed nieuws: meer dan genoeg om een avond mee te vullen. Een halve eeuw terug in de tijd is voor meesterverteller Van Vleuten maar een kleine stap.

NRC ★★★★ over ‘Moedig Voorwaarts’: “Sublieme verteller (...) Van Vleuten toont zich opnieuw een geschiedenisdocent, cabaretier en meesterverteller ineen. (...) Met een magistraal verteld en strak gecomponeerd verhaal toont hij hoe hardnekkig spoken uit het verleden kunnen zijn.” 

De pers over 'Bouwjaar '61':

  • NRC ★★★★: "Apollokind Van Vleuten ontroert" (...) "een scherp oog voor details die een verhaal gedenkwaardig maken." (...) "een prachtig portret van zijn vader" (...) "Hij weeft deze geschiedenissen zo aan elkaar dat beide aan kracht winnen: de wereldgeschiedenis wordt persoonlijker, zijn familiegeschiedenis wordt grootser."
  • de Volkskrant ★★★★: "Van Vleuten vertelt op weergaloze wijze van zijn familiegeschiedenis." (...) "Van Vleuten een geweldige verteller noemen is ondertussen een enorm cliché, maar niet voor niets." (...) "Het eerbetoon aan zijn vader zet aan het denken over doen en nalaten." (...) "
  • Theaterkrant (keuze van de criticus): "Diederik van Vleuten herdenkt zijn vader met geweldige reis naar de maan." (...) "De positieve herinnering aan deze geweldige avond zal heel lang blijven hangen."
  • Parool: "In Bouwjaar '61 toont Van Vleuten zich opnieuw een fantastische verteller."


[toegangsprijs inclusief drankje]

Hessel Stuut