Zondagochtendconcert

Maya Fridman & Anna Fedorova
Van het geroemde Fratres van Pärt naar de sensuele tango van Piazzolla
zo 24 mrt 11:30 - 13:05
zo 24 mrt ’24
11:30 - 13:05
 • zo 24 mrt ’24
  11:30 - 13:05
  Pauze 12:05
  Theaterzaal

Cellist Maya Fridman werd geboren in Moskou, pianist Anna Fedorova in Kyiv. De oorlog drijft hen niet uit elkaar, integendeel. Samen treden ze op in Theater de Veste en laten zien dat hun muziek grenzen en verschillen overstijgt.

Speciaal voor dit zondagochtendconcert stelde ze een bijzonder programma op bestaande uit stukken van Shostakovich, Debussy, Silvestrov, Piazzolla en met als hoogtepunt het werk ‘Fratres’ van Arvo Pärt. Fridman en Fedorova hebben allebei een indrukwekkende carriere opgebouwd en mogen zich ondanks hun jonge leeftijd nu al rekenen tot de top van internationale klassieke musici. Van festival Into the Great Wide Open tot het Concertgebouw. Dit duo weet je te raken tijdens dit prachtige zondagochtendconcert.

Het programma

 • Shostakovich, sonate voor cello en piano in D minor
 • Arvo Pärt, Fratres
 • Debussy, sonate voor cello en piano
 • Silvestrov, Epitaph
 • Piazzolla, Le Grand Tango

Nazit met interview, kaas en cava

Na afloop van het concert organiseren we een gezellige nazit. Bij de bar kun je bubbels (mét of zonder alcohol) en kaas van onze lokale kaas & delicatessenwinkel Verkade & Jacques bestellen, vervolgens kun je luisteren naar een interview dat aansluit op het concert.

Deelname aan het kaasbuffet en de drankjes kunnen aan de bar worden afgerekend. 

[toegangsprijs inclusief kopje koffie/thee]