Heleen Jonkman

Overvloed

Patrick Nederkoorn en Sjoerd Groeskamp
Cabaretier en fysisch oceanograaf doen "geslaagd experiment" - Theaterkrant
wo 20 mrt 20:15 - 21:55
wo 20 mrt ’24
20:15 - 21:55
  • wo 20 mrt ’24
    20:15 - 21:55
    Theaterzaal

In een tijd van alarmerende klimaatrapporten bundelen fysisch oceanograaf Sjoerd Groeskamp en cabaretier Patrick Nederkoorn hun krachten. 

In het humoristische ‘Overvloed’ gooien ze cabaret, klimaat en wetenschap in de blender en heten ze je welkom in het jaar 2100. Hoe het de wereld is vergaan? Is de laatste ijsbeer al verdronken of hebben we de opwarming gestopt? “Geslaagd experiment van een plezierig, interessant, complementair duo.” - Theaterkrant. 

En Marjan Minnesma zegt over de voorstelling in HP/De Tijd: “De voorstelling heeft een diepe indruk op me achtergelaten. Op een luchtige manier lieten ze zien wat er aan de hand is en wat we moeten doen om niet letterlijk kopje onder te gaan.”

Podcast na afloop

Na elke voorstelling wordt er een podcast opgenomen waarin Patrick en Sjoerd in gesprek gaan met een prominente gast over de vraag: hoe ziet de wereld er in 2100 uit? In Theater de Veste is de gast: Anne Kervers. Zij doet onderzoek naar de link tussen geldcreatie en klimaatverandering en is een actief lid van Extinction Rebellion.

[toeangsprijs inclusief drankje]

Onderdeel van
Malte Müller