Van Leeuwenhoeklezing: De bomentaal van Delft

Studium Generale TU Delft
zo 10 dec 11:00
zo 10 dec ’23
11:00
  • zo 10 dec ’23
    11:00
    Theatercafé

Wat als we bomen laten ‘spreken’ voor Delft? Wat vertellen ze ons over het groene verleden van de stad, en over hoe de stad van nu te lezen is als woorden, zinnen en verhalen van bomen en groen? En welke nieuwe verhalen zouden verteld kunnen worden met de Delftse ‘bomentaal’?

Dr. René van der Velde, leider van onderzoeksgroep urban forestry van de Faculteit Bouwkunde, neemt je mee in een alternatieve kijk op de stad en het stadsbosmozaïek van Delft.

René van der Velde

René van der Velde is Universitair Hoofddocent Urban Forestry en Landschapsarchitectuur aan de Faculteit Bouwkunde van de TU Delft. Gastheer Rob Mudde is Vice-Rector van de TU Delft.

Studium Generale TU Delft

Studium Generale van de TU Delft organiseert met regelmaat de Van Leeuwenhoeklezing. Deze lezing is voor iedereen die meer wil weten over technologie en de TU Delft. Van kijkoperatie tot spoortunnel, van windmolen tot satelliet; technologie is overal. Bij de TU Delft onderzoeken, bedenken en ontwerpen ze de technologie van morgen.

Wil je daar meer van weten? Kom dan naar de Van Leeuwenhoeklezing. Op onze website wordt bekend gemaakt welk onderwerp per lezing in Theater de Veste wordt behandeld. De entree is gratis, reserveer wél een plek van tevoren via onze website.

Onderdeel van