Lonneke van der Palen

The End - part 2

SHARP / Arno Schuitemaker, Montpellier Danse
Hyperfysiek en betoverend
vr 9 feb 20:15 - 21:15
vr 9 feb ’24
20:15 - 21:15
  • vr 9 feb ’24
    20:15 - 21:15
    Theaterzaal

Noem het dans, performance of een totaalervaring, het werk van Arno Schuitemaker is van wereldklasse. In de Volkskrant belandde zijn ‘30 appearances out of darkness’ in de top-5 van beste dansvoorstellingen van het seizoen. Met zijn voorstellingen doorbreekt hij grenzen tussen dans, performance, beeldende kunst en clubcultuur.

Met zijn nieuwste werk 'The End - part 2' creëert Arno Schuitemaker een even indrukwekkende als intieme kijk op ons vermogen om onszelf in de ander te herkennen, en de ander in onszelf. Met een spannende mix van beweging, muziek, licht, stem én een live opgenomen video speelt de voorstelling met het heden en verleden, en vervaagt verschillen tussen zien en gezien worden.

Arno Schuitemaker

“Ik denk dat veel van waar we op dit moment mee te maken hebben en op zoek naar zijn, doorbroken kan worden door het opnieuw in balans brengen van onze relaties. Als ons vermogen om onszelf in de ander te herkennen intimiteit kan creëren, kan dat dan een aanjager voor verandering zijn? Zelfs als dat betekent dat we ons eerst moeten vrijmaken van de geesten die ons achtervolgen en het heden vertekenen, om vervolgens een nieuw hoofdstuk te beginnen.”

Wereldklasse

Voorstellingen van Arno Schuitemaker worden geprezen om de inventieve vormen die hij creëert met thema’s waar het intieme en het universele elkaar ontmoeten. Hij is een graag geziene gast op festivals als Holland Festival en Julidans en op andere internationale podia en festivals. Zijn vorige voorstelling ‘30 appearances out of darkness’ belandde in de top 5 van beste dansvoorstellingen van het seizoen in de Volkskrant (★★★★) en de voorstelling werd in het blad Scènes bestempeld tot “Must-see van het jaar”. Voor ‘The Way You Sound Tonight’ ontving hij de Zwaan, de belangrijkste dansprijs van Nederland, voor de meest indrukwekkende dansproductie.

[toegangsprijs inclusief drankje | in deze voorstelling wordt gebruik gemaakt van lichtflitsen]

Credits

Concept en creatie: Arno Schuitemaker Uitvoering: Mark Christoph Klee, Ivan Ugrin en Angelo Petracca Lichtontwerp: Jean Kalman Muziek: Aart Strootman Video: Gilbert Nouno Kostuums: Victor Klijsen Decor: Jean Kalman en Arno Schuitemaker Technisch producent: Maarten van Burken Video techniek: Daan Hazendonk Techniek: Sander Schaart and Ruben Lijbers Outside eye: Miguel A. Melgares publiciteitsbeeld Lonneke van de Palen. Het bewegingsmateriaal is gecreëerd in samenwerking met de performers.