Mark van Engelen

Fokker Blankers Tol

Anne Wil Blankers, Henriëtte Tol & Renée Fokker
Een tragikomedie over echte vrouwen met een leven vol verhalen
wo 17 jan 20:15 - 21:45
wo 17 jan ’24
20:15 - 21:45
  • wo 17 jan ’24
    20:15 - 21:45
    Theaterzaal

‘Fokker Blankers Tol’ is een toneelstuk over drie sterke vrouwen die beginnen te wankelen. Een avond van acteursgeweld waar je na diepe ontroering verrast wordt met fysieke, hilarische en beeldende scènes!

Drie zussen treffen elkaar op wat voor iedereen een kruispunt blijkt te zijn. Tol is het onderwerp van een mediastorm. Fokker is ziek terwijl haar lichaam altijd haar anker en haar kapitaal was. Blankers heeft tot voor kort als een keizerin haar bedrijf geleid en is sinds de dood van hun ouders de matrone van de familie, maar raakt nu langzaam haar greep op de dingen kwijt. Gedrieën verstoppen ze zich even voor de wereld, om op adem te komen, en zich te verliezen in herinneringen. Maar dan blijken er best wel wat oude koeien in de sloot te liggen, en lijken in de kast. Kennen ze elkaar wel echt zo goed als ze denken? En hoeveel tijd hebben ze eigenlijk nog? Want de werkelijkheid komt ondertussen angstaanjagend dichtbij. 

Recensiequotes

  • "Alle respect voor de drie actrices. Fokker: fijn naturel, Tol: stevig in de overdrive, Blankers: bezonken kordaat." - Volkrant 
  • "Drie ervaren actrices, die hun personages levendig en zorgvuldig neerzetten" - NRC
  • "Een terecht applaus, want dit is toch wel de kroon op hun werk" - Theaterkrant 

Gratis inleiding op de voorstelling

Voorafgaand aan de voorstelling wordt om 19.15 uur een inleiding gegeven op de voorstelling door auteur van het stuk Marijke Schermer.

[toegangsprijs inclusief drankje]