SHOTBYHALIE

Islands of Empathy (In a Sea of Chaos)

Club Guy & Roni + Slagwerk Den Haag
vr 26 jan 20:15
vr 26 jan ’24
20:15
  • vr 26 jan ’24
    20:15
    Theaterzaal

Het dak ging er af toen afgelopen seizoen Club Guy & Roni voor een volle en uitgelaten zaal theaterliefhebbers hun voorstelling ‘Fortune’ presenteerden. Dat smaakt naar meer en daarom keert het gezelschap terug naar Delft en word je wederom getrakteerd op hedendaags, eigenzinnig en explosief danstheater met live uitgevoerde muziek.

'In Islands of Empathy (in a Sea of Chaos), de nieuwste performance van Club Guy & Roni en Slagwerk Den Haag, staat het thema empathie centraal en wordt onderzocht hoe dit de drijvende kracht kan zijn in de manier waarop we samenleven.  
 
In de Nederlandse cultuur wordt geleerd om continu de beste versie van onszelf te zijn; als individu en onafhankelijk van de behoeften van anderen. Terwijl in talloze andere culturen de nadruk juist ligt op het welzijn van het collectief en veel minder op persoonlijke ontwikkeling. Een keerzijde van empathie kan zijn dat je zo’n hechte groep vormt dat de kloof met mensen buiten de groep alleen maar groter wordt.  
Islands of Empathy is een samenwerking met Senegalese griots; verhalenvertellers die tradities en geschiedenis in leven houden met dans, muziek en poëzie. In Senegal ontmoette Club Guy & Roni spirituele leiders, dansers en kunstenaars en sprak met hen over empathie en community. Deze gesprekken vormen de blauwdruk voor Islands of Empathy. 
De combinatie van live gespeelde beats door Slagwerk Den Haag en Pape Seck en de kenmerkende explosieve energie van het ensemble van Club Guy & Roni zorgt voor een overweldigende dansvoorstelling. 
Islands of Empathy (in a Sea of Chaos) maakt deel uit van Club Guy & Roni’s Human Odyssey, waarin verschillende menselijke gevoelens zoals liefde, angst, geluk en empathie onderzoeken vanuit een intercultureel perspectief. 
 
“Ook zonder leiderschap vindt de samenleving een manier om zich te organiseren. Empathie is een belangrijk menselijk gereedschap bij de poging een positief nieuw systeem te ontwerpen. In Islands of Empathy zoeken we naar de link tussen empathie en chaos.” – Roni Haver, artistiek leider Club Guy & Roni 

[toegangsprijs inclusief drankje]

Credits

  • Concept en choreografie: Roni Haver, Guy Weizman
  • Cast: dansers Camilo Chapela, Angela Herenda, Sofiko Nachkebiya, Adam Peterson, Igor Podsiadly, Awa Seck, Eliana Stragapede, Jésula Toussaint Visser muzikanten Niels Meliefste (Slagwerk Den Haag), Pape Seck
  • Compositie: Thys
  • Lichtontwerp: Maarten van Rossem
  • Dramaturgie: Friederike Schubert