Sarah Wijzenbeek

Zondagochtendconcert

Berlage Saxophone Quartet
Bijzondere pareltjes voor vier saxofoons
zo 21 jan 11:30
zo 21 jan ’24
11:30
  • zo 21 jan ’24
    11:30
    Theaterzaal

Het Berlage Saxophone Quartet bestaat sinds 2008 en werd opgericht door vier saxofonisten die op dat moment in de leer waren bij Arno Bornkamp. Nadere studie bracht het viertal bij leraren als Daniel Gauthier, Jean-Denis Michat en Claude Delangle. 

Ook studeerde het ensemble bij het Artemis Quartet en volgde het masterclasses bij het Alban Berg Quartet en het Belcea Quartet. Sommige strijkkwartetten lenen zich zeer goed voor transcriptie voor saxofoon. Zo ook het beroemde en geliefde Amerikaanse kwartet van Antonin Dvorák dat hiermee een heel eigen en verrassende signatuur krijgt. Glazounov schreef zijn kwartet speciaal voor saxofoon dat in die tijd als nieuw instrument net zijn intrede had gedaan.

Het programma:

Grieg, I balladetone; Darvishi, Arghavān; Glazounov, saxofoonkwartet opus 109 Debussy, Pagodes uit Estampes; Ligeti, Hora lunga uit Sonate voor altviool; Dvorak; Strijkkwartet nr. 12 in F majeur, opus 96 (Amerikaans kwartet). 

Nazit met interview, kaas en cava

Na afloop van het concert organiseren we een gezellige nazit. Bij de bar kun je bubbels (mét of zonder alcohol) en kaas van onze lokale kaas & delicatessenwinkel Verkade & Jacques bestellen, vervolgens kan je luisteren naar een interview dat aansluit op het concert.

Deelname aan het kaasbuffet en de drankjes kunnen aan de bar worden afgerekend. 

[toegangsprijs inclusief kopje koffie/thee]