Liefde, dood & taart

Peter van Rooijen & band
Gevarieerd liedjesprogramma vol knettergekke, ontroerende en verrassende nummers
wo 13 dec 20:15 - 21:45
wo 13 dec ’23
20:15 - 21:45
 • wo 13 dec ’23
  20:15 - 21:45
  Theaterzaal

Na 'Zwaartekracht' en 'Bob Ross' (beiden lovend ontvangen) is 'Liefde, dood & taart' het laatste theaterconcert in de Liefde-dood-trilogie van Peter van Rooijen & band. 

Het derde theaterconcert van Peter van Rooijen is een prelude op de midlifecrisis, want Peters 40e verjaardag nadert. Maar we geven ons niet zomaar gewonnen! Het wordt een gevecht tegen de sleur, vastgeroeste principes en voornemens die voornemens dreigen te blijven. Met een hele bak vol liedjes gaat Peter het onvermijdelijke te lijf. Met jazz, musical, rock, folk, alle muziekstijlen worden uit de kast gerukt. We zullen overwinnen! De taart staat al klaar!

Peter van Rooijen werd genomineerd voor de Annie M. G. Schmidtprijs 2021 en 2022 en voor de Poelifinario voor Liefde, dood & zwaartekracht in 2019. Hij is vast lid van makerscollectief Circus Treurdier en wordt beschouwd als één van de beste liedjesschrijvers van zijn generatie. Samen met zijn 4-koppige band brengt Peter weer een gevarieerd liedjesprogramma vol knettergekke, ontroerende en verrassende nummers, waarin hij melancholie moeiteloos afwisselt met scherpe humor.  

De pers over Liefde, dood & taart

 • “Peter van Rooijen staat met zijn komische cabaretliedjes aan de top” (...) “Een van de beste schrijvers van Nederlandstalige liedjes heeft weer toegeslagen” – de Volkskrant ★★★★
 • “Een genot om te zien hoe waanzinnig goed de mensen op het toneel op elkaar ingespeeld zijn.” – Theaterkrant (Keuze van de criticus)
 • “Meeslepend en indrukwekkend. Wonderlijke mengeling van geluk en ongemak.” (...) "Op originele wijze maakt Van Rooijen duidelijk dat zelfs de meest hardnekkige gevallen een gevoelige plek hebben." - NRC ★★★★
 • “Mooie spanningsboog in de avond, waarbij de nakende midlifecrisis van de kleinkunstenaar het verbindende element vormt.” (...) “Een keur aan gave nummers en muzikale hoogstandjes.” – Trouw ★★★★
 • “Ruig en zacht, cynisch en lief, ernstig en grappig, Peter van Rooijen heeft het allemaal.” – Patrick van den Hanenberg (Het Parool/Theaterkrant/Scènes)

De pers over Liefde, dood & zwaartekracht

 • de Volkskrant ★★★★★: "Een betoverend theaterconcert"
 • Theaterkrant: "Waarom zou je in vredesnaam duizenden kilometers reizen als waarschijnlijk in de buurt Peter van Rooijen met zijn geweldige band speelt, waar je voor een paar tientjes puur geluk kunt vinden."
 • NRC ★★★★: "Liefde, dood en zwaartekracht bevat een indrukwekkende hoeveelheid sterke liedjes."

[toegangsprijs inclusief drankje]

“Peter van Rooijen staat met zijn komische cabaretliedjes aan de top” – de Volkskrant ★★★★

Credits

Met: Peter van Rooijen

Band: Anne Punt, Yordi Petit, Jan Teertstra, Bram van den Brekel en David Stapel (in wisselende samenstelling)

Regie: Dick Hauser