Joris van Bennekom

Er gaat nog iets heel moois gebeuren

Peter Heerschop & Viggo Waas
"Bijzonder mooie, grappige en ontroerende voorstelling" - de Volkskrant ★★★★
di 28 nov 20:15 - 21:45
di 28 nov ’23
20:15 - 21:45
  • di 28 nov ’23
    20:15 - 21:45
    Theaterzaal

Peter Heerschop en Viggo Waas waren vorig seizoen al in Theater de Veste te zien met hun voorstelling "Er gaat nog iets heel moois gebeuren". Wegens succes komen de heren weer naar Delft en daar kijken wij naar uit!

Peter en Viggo, de helft van cabaretgroep NUHR, proberen alles wat ze samen hebben gedaan en wie ze zijn bij elkaar te brengen in een programma dat ook, en vooral, gaat over vriendschap. ‘Er gaat nog iets heel moois gebeuren’ zit vol schitterende anekdotes, pijnlijke stiltes, nieuwe ontdekkingen, wanhoop, oplossingen en het vervliegen daarvan. Na het herseninfarct van Viggo voelen ze nog meer de noodzaak om op te treden. Vanavond wachten ze op een bijzondere gebeurtenis die volgens hen zeker komt. Ze wachten, vertellen elkaar wat ze belangrijk vinden, lachen, kwetsen onbedoeld, twijfelen en denken opeens iets zeker te weten. Maar nooit lang. Daarom wachten ze. En dat wordt beloond.

Uit de Pers:

  •  de Volkskrant: "Bijzonder mooie, grappige en ontroerende voorstelling" ★★★★
  •  Theaterkrant 'Keuze van de criticus': "artistiek hoog niveau van een gedurfte voorstelling van twee ware vrienden"
  •  Het Parool: "In scherp geformuleerde scènes komen ze dicht bij de kern van wat vriendschap voor hen betekent"

[reprise | toegangsprijs inclusief drankje]

Credits

Tekst en spel: Peter Heerschop en Viggo Waas. Regie: Ruut Weissman. Decorontwerp: Harry de Dood. Kostuumontwerp: Dorien de Jong. Geluidsontwerp: Robert van Delft. Lichtontwerp: Jantje Geldof. Techniek: Sebastiaan Jongejans. Jacco Patist, Everard van Onzen, Jur Bakker. Productieassistent: Sien Bekker.