Boni de Musical

Het Zuidelijk Toneel e.a.
Een mythisch levensverhaal met zang, spoken word, rap en soul
za 18 nov 20:15 - 22:55
za 18 nov ’23
20:15 - 22:55
  • za 18 nov ’23
    20:15 - 22:55
    Pauze 21:35
    Theaterzaal

'Boni de Musical' vertelt het mythische levensverhaal van Boni en zijn strijd tegen de slavernij in Suriname. Boni groeit uit tot de leider in een lang verbitterde verzet tegen het Nederlandse regime. In deze indringende musical wervelen de acteurs, zangers en dansers o.a. Urvin Monte, Jeannine La Rose, Susan Malaika Bailey, Juneoer Mers en Juan Wells ons terug naar de 18e eeuw, met zang, spoken word, rap en soul. 'Boni de Musical' gaat over een wonde in de tijd, liefde, verzet en broederschap die ons ook kracht en trots schenkt.  

Boni groeit op in de binnenlanden van Suriname. Hij ontpopt zich samen met zijn medestrijders tot geduchte vijanden van de kolonisten. Vanuit het mythische Fort Boekoe gaan ze de strijd aan. 

Diep verscholen in de jungle weet Boni zich bijna onaantastbaar, onsterfelijk en onvindbaar te maken. Samen met zijn medestanders Jolicoeur en Baron vormt dit trio een heftige bedreiging voor de kolonisten. Na een lange en verbitterde strijd wordt Boni opgepakt en gedood. Of toch niet? Is Boni daadwerkelijk verslagen of heeft hij de strijd overleefd en gewonnen? Nog lange jaren boezemt hij zijn tegenstanders schrik in met zijn geestdrift en visionaire blik.  

Makers

De scriptschrijver van de musical is Lars Boom (scenarioschrijver van o.m. de film 'Tuintje in mijn hart', tekstschrijver van muziektheater/musicalvoorstellingen 'In de schaduw van Brel', 'Johnny Jordaan' en 'De Grote Drie'), met script adviezen van Vincent Soekra (eveneens mede-initiator en co-producent namens Vereniging Ons Suriname) en Sheela Visser – Soebhag mede-initiator, mede-bedenker en tevens co-producent (namens Twenty8 Productions) van Boni.

De regie van Boni is in handen van Stanley Burleson (bekend van o.a. ‘Evita’, ‘Moeder, Ik Wil Bij De Revue’ en ‘Aladdin’). muzikaal leider Norman van Geerke tekent voor de composities, en heeft samen met Vincent Soekra een team samengesteld dat verantwoordelijk is voor de audio.

[toegangsprijs inclusief drankje]

Na afloop muziek in Theatercafé

Na afloop van 'Boni de Musical' is er muziek in het Theatercafé door duo Andro Biswana & Urvin Robinson.

[try-out | toegangsprijs inclusief drankje]

Na afloop muziek in Theatercafé

Credits

Stichting Doewet in coproductie met Twenty8 Productions, Het Zuidelijk Toneel, Vereniging Ons Suriname en George Visser Productions