REMLA

Redo, Denden en het Amsterdams Andalusisch Orkest
Topdansers zoeken verbinding tussen hiphop, breakdance en roots in de Arabische wereld
wo 8 nov 20:15 - 21:15
wo 8 nov ’23
20:15 - 21:15
  • wo 8 nov ’23
    20:15 - 21:15
    Theaterzaal

Zijn onze werelden daadwerkelijk zo verschillend, of hebben we meer gemeen dan gedacht? Die vraag staat centraal in de autobiografische voorstelling ‘REMLA’. Gestuwd door muziek van het Amsterdams Andalusisch Orkest gaan dansers Redouan Ait Chitt en Denden Karadeniz – bekend uit de wereld van hiphop & breaking – op zoek naar verbinding, met als uitgangspunt hun Arabische roots. 

Zoals elke zoektocht begint ook deze met het nemen van een eerste stap. “Een gloedvol dansconcert met mediterrane kleuren” schreef de Theaterkrant.

Redo

Redo is een internationaal gerenommeerd breakdancer, die De Zwaan 2019 voor ‘meest indrukwekkende dansprestatie’ won (medewerker Jasper Weck zat in de jury). Hij ontving in 2020 een Koninklijke Onderscheiding omdat hij veel jongeren gestimuleerd heeft om te gaan dansen.

Denden

Denden Karadeniz is bekend van tv-programma’s als ‘The Ultimate Dance Battle’, ‘So You Think You Can Dance’ en ‘Time to Dance’. Hij is artistiek leider van het dansgezelschap Zero Dance Theatre.

Amsterdams Andalusisch Orkest

Het Amsterdams Andalusisch Orkest (AAO) treedt op van Granada tot en met Bagdad en heeft meerdere succesvolle theaterproducties op zijn naam staan, waaronder ZIEL|ROUH, Jihad van Liefde en Hoe Ik Talent Voor Het Leven Kreeg.

[toegangsprijs inclusief drankje]

Credits

Choreografie: Shailesh Bahoran i.s.m. Redouan Ait Chitt en Denden Karadeniz. Dans: Redouan Ait Chitt en Denden Karadeniz. Muziek: Amsterdams Andalusisch Orkest. Muzikaal leider: Anastasis Sarakatsanos. Dramaturgie en muzikaal advies: Mohamed Aadroun.  Decor(ontwerp): Mike den Ottolander. Kostuums: Arnold Put. Geluid: Khalil Khoury. Licht: Menno Drost.