Fotografie: Sjoerd Derine

Opening Delft Fringe Festival

Delft Fringe Festival
wo 31 mei 20:15 - 22:15
wo 31 mei ’23
20:15 - 22:15
  • wo 31 mei ’23
    20:15 - 22:15
    Theaterzaal

Het Delft Fringe Festival wordt woensdag 31 mei om 20.15 uur feestelijk geopend in Theater de Veste. Laat je deze avond verrassen en inspireren door een gevarieerd programma van drie spraakmakende voorstellingen, van Alienated, Tara Reijerkerk en Niek Wagenaar. En in de verlengde pauze geven een aantal jonge makers op onverwachte locaties in het theater een korte preview van hun festivalvoorstelling. Sluit de avond dansend af op de lekkerste muziek van DJ JAWGEM op de afterparty. 

 

Alienated • Carry my segment

In de dansvoorstelling ‘Carry my segment’, waarin ook circuselementen gebruikt worden, staat het lichaam centraal. Door het lichaam zelf als object te gebruiken ontstaat een dynamisch en spannend spel van steunen en ondersteunen. Ons brein kan daarin op het verkeerde been gezet worden: is het lichaam een mens, een object of een deel van iemand anders?

Tara Reijerkerk • PUSSYBOYS

Een macho man. Staat dat gelijk aan mannelijkheid? In de muziektheatervoorstelling ‘PUSSYBOYS’ zoeken zes jonge mannen vanuit humor, compassie, muzikaliteit en serious business naar hun eigen mannelijkheid. Over de dualiteiten, verwachtingen en de keuzes van het man zijn.

Niek Wagenaar's Nymphs • After All • winnaar Delft Fringe Festival Publieksprijs 2022

We beelden vaak genoeg in hoe het zal verlopen: een oorverdovende knal terwijl de aarde plots onder je wegvalt of een vlammenzee die ons allen in één klap overspoelt. Een grote gebeurtenis die achter alles een punt zet. Maar wat blijft er over wanneer de storm is gaan liggen? Als het gruis is neergedaald, zal het leven dan weer opkruipen?

De dansvoorstelling 'After All' speelt zich af in de grimmige werkelijkheid nadat de wereld hoe wij hem kennen is opgehouden te bestaan. In deze dansvoorstelling van dertig minuten worstelen vier personages met de plotselinge omslag van overvloed naar schaarste en met gevoelens als schuld, verlies en eenzaamheid.

Presentatie: Hasan Gök

De presentatie van vanavond is in handen van Hasan Gök. Naast presentator is hij spoken word artiest. Hij laat zich als maker inspireren door de metaforische aard van de Turkse taal. Hasan is een opkomend talent dat in korte tijd veel indruk maakte in de spoken work scene.