Pantsula Workshop

Soweto Skeleton Movers
za 15 apr 15:00 - 16:30
za 15 apr ’23
15:00 - 16:30
  • za 15 apr ’23
    15:00 - 16:30
    Theatercafé

In een workshop van 1,5 uur  nemen de Zuid-Afrikaanse Soweto Skeleton Movers je mee in de wereld van Pantsula: een typisch Zuid-Afrikaanse streetdance stijl, die vooral bekend staat om het energieke en snelle voetenwerk, gedanst op pompende Afrohouse of Amapiano beats. 

Pantsula is in de jaren '50 in de Zuid-Afrikaanse "townships" ontstaan en is meer dan alleen dans: het is ontstaan als een vorm van protest, het is een levenswijze en heeft  een specifieke kledingstijl.

Ben jij er klaar voor om je onder te dompelen in deze dansstijl? Heb jij zin om je een middag te laten inspireren en Pantsula basics te leren samen met de Soweto Skeleton Movers? Kom dan naar de workshop op zaterdag 15 april! 

  • Voor wie: iedereen vanaf 10 jaar en ouder & alle niveaus welkom
  • Waar: Theater de Veste
  • Tijd: 15:00 - 16.30 uur
  • Aanmelden via deze pagina (bestel je gratis ticket om zeker te zijn van een plaats)

 

Soweto Skeleton Movers

Soweto Skeleton Movers bestaat uit vijf dansers (Topollo Ntulo, Jabulani Manyoni, Junior Hlongwane, Molefi Rakitla en Lerato Motsepe). Met hun unieke dansstijl ‘skeleton pantsula’ (een mix van Pantsula en “bone breaking”) zijn ze  hun status van straatartiesten al lang ontgroeid en treden wereldwijd op. De dansers hadden hun grote doorbraak in 2016 bij Breakin’ Convention in Londen. Daarna traden ze oa. in Australië, Canada, Verenigde Staten. Zweden en Nederland. En dit najaar zijn ze terug voor hun eerste Nederlandse Tour met 'Unbreakable' en komen ze op 30 november naar Theater de Veste!

Delft Moves festival

Dit event wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Delft & de Rijksoverheid (Impuls subsidie). Dank aan alle betrokken partijen voor het mogelijk maken van deze Delft Moves activiteit.