Kiezpijn

Me&Society
di 29 nov 15:00 - 16:30
di 29 nov ’22
15:00 - 16:30
  • di 29 nov ’22
    15:00 - 16:30
    Theatercafé
    Geweest

In het kader van Orange the World een theatervoorstelling over keuzevrijheid. Zijn jongeren altijd vrij om een eigen partner te kiezen? Welke rol spelen opvoeding, cultuur en familie in deze keuze? En wat als de ouders een andere keuze maken? Heeft hij of zij dan nog wel een eigen keuze?

Tijdens de voorstelling ‘Kiezpijn’ vertellen acteurs en een ervaringsdeskundige van Stichting Me & Society verhalen over hoe ze klem zaten tussen hun traditionele opvoeding en hun ervaringen in de huidige moderne samenleving. Huwelijksdwang en achterlating staan centraal.

Na de voorstelling gaan we in gesprek, waarbij dieper in wordt gegaan op de thema’s, inhoudelijke informatie gedeeld en besproken hoe wij als professionals tot onze keuzes komen en hoe wij omgaan met de keuze(on-)vrijheid van onze cliënten. Heeft ons eigen referentiekader invloed? Zo ja, hoe gaan we hier dan mee om?

Wat is Orange the World

Orange the World is de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. De campagne vindt ieder jaar plaats van 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, tot 10 december, de Internationale Mensenrechtendag. De dagen daartussen zijn de 16 Dagen van Actie. Inmiddels worden in meer dan 100 landen in deze periode gebouwen of andere objecten oranje uitgelicht, en worden debatten, tentoonstellingen, demonstraties en allerlei andere activiteiten georganiseerd. Ook wordt geld ingezameld voor het Trust Fund to End Violence against Women, het grootste wereldwijde fonds om geweld tegen vrouwen en meisjes te voorkomen en te stoppen.

De gemeente Delft zegt ook NEE tegen geweld tegen vrouwen en meisjes en kleurt het stadhuis op de Markt oranje. Soroptimistclub Delft initieert en coördineert verscheidene activiteiten in de stad, samen met verschillende partners, zoals deze voorstelling.