Vielfalt

Jakop Ahlbom Company
do 23 feb 20:15 - 21:25
do 23 feb ’23
20:15 - 21:25
  • do 23 feb ’23
    20:15 - 21:25
    Theaterzaal

Een aanrader, voor theaterliefhebbers én voor mensen die niet vaak naar het theater gaan. Dit gezelschap is gezaghebbend op het gebied van visueel spectaculair theater. ‘Vielfalt’ was dé doorbraak van theatermaker Jakop Ahlbom, die eerder voor zijn werk onze publieksprijs De Delftse Kijker won.

Keer op keer zijn wij geraakt en vol verbazing na het zien van het werk van deze nationaal en internationaal bejubelde theatermaker. Het is een ode aan de fantasie en precies dat wat theater zo’n bijzondere en unieke kunstvorm maakt.

Als in een surrealistische film word je meegevoerd in dansante duetten, magische trucs, acrobatiek, komische acts, illusionisme en pure slapstick. ‘Vielfalt’ tart de grenzen van onze verbeelding en verrijkt de fantasie. Een goochelaar laat een vrouw verdwijnen. Zij keert niet terug. Haar man doet alles om zijn geliefde terug te vinden en stapt de magische wereld van de goochelaar binnen. Hij komt terecht in een surreëel doolhof waarin illusie en werkelijkheid door elkaar lopen. Elke keer als hij haar lijkt te vinden, ontglipt ze hem.

‘Vielfalt’ werd opgenomen in de selectie van het Nederlands Theaterfestival.

“Vielfalt is pure magie. Een op hol geslagen verbeelding, illusie en ‘doen alsof’ in optima forma” – de Volkskrant

 

[toegangsprijs inclusief drankje]