Martijn Gijsbertsen

The Incredible Shrinking Man Meets Mini Miss Miraculous

Arne Hendriks & Club Gewalt
wo 2 nov 20:15 - 21:30
wo 2 nov ’22
20:15 - 21:30
  • wo 2 nov ’22
    20:15 - 21:30
    Theaterzaal

Krimpkunstenaar en Rotterdamse performers brengen samen het krimpevangelie. Kunstenaar Arne Hendriks nodigt je uit om je een wereld voor te stellen waarin de mens krimpt tot een lengte van vijftig centimeter. Een mens die beter op de aarde past. Welkom bij 'The Incredible Shrinking Man'. 

Via de speculatieve vraagstelling What if prikkelt Hendriks de verbeelding. What if de mens maar vijftig centimeter lang zou zijn? What if de evolutie omkeerbaar is? What if we als mens niet alleen maar minder moeten consumeren, maar dit daadwerkelijk verlangen? What if we duurzaamheid konden dansen? What if onze verbeelding de wereld kon redden? What if het gewoon een kwestie is van oefenen?

In deze muzikale lecture performance doen Arne Hendriks, actrice Isil Vos en Club Gewalt gezamenlijk een optimistische poging de wereld te redden met een inspirerende kijk op duurzaamheid. Arne ontregelt het denken met talloze ideeën over krimp en Club Gewalt voert krimpevangelist Mini Miss Miraculous op, om het geloof in The Incredible Shrinking Man aan te wakkeren met futuristische midi-popmuziek.

The Best Theatre of Europe

'The Incredible Shrinking Man' is een artistiek, speculatief onderzoek van kunstenaar/onderzoeker Arne Hendriks naar de mogelijkheden om een mens te creëren van vijftig centimeter, een mens die beter op aarde past. Hendriks startte The Incredible Shrinking Man in 2007 en won er in 2014 de Future Concepts Award mee. Inmiddels wordt het belang van het onderzoek volop erkend door wetenschappers, ontwerpers en kunstenaars.

Club Gewalt is een muziek en performance collectief uit Rotterdam, dat door The New York Times werd uitgeroepen tot “The Best Theatre of Europe”. Geïnspireerd op The Incredible Shrinking Man ontwikkelden ze het muzikale alter ego MINI MISS MIRACULOUS. De voorstelling wordt in het Nederlands gesproken, in het Engels gezongen. 

 

[toegangsprijs inclusief drankje]

Luister naar een interview met Arne over deze voorstelling: