Weg van het piekeren

Theatercollege Filip Raes
di 24 jan 20:15
di 24 jan ’23
20:15
  • di 24 jan ’23
    20:15
    Theaterzaal

Piekeren doen we allemaal. ‘Wat nu, als straks...’ De een meer dan de ander, maar niemand zit erop te wachten. Je kan er de hele nacht van wakker blijven liggen, of er zelfs depressief van worden. Toch krijg je die dwingende gedachten niet zomaar uit je hoofd. 

In dit theatercollege leert psycholoog en gedragstherapeut Filip Raes hoe je beter kunt omgaan met je gepieker. We denken vaak dat blijven nadenken over situaties en problemen ons een oplossing brengt. Maar het tegenovergestelde is waar volgens Raes. Piekeren zit alleen maar in de weg en stopt ons om echt in actie te komen. Minder piekeren geeft meer ruimte in het leven voor zaken die echt belangrijk zijn.

In dit college ontdek je hoe je weg kunt blijven van piekeren en vertelt Raes in heldere stappen wat je kunt doen om jezelf te bevrijden van verlammende gedachten. Filip Raes is klinisch psycholoog, gedragstherapeut en hoogleraar psychologie aan de KU Leuven. Hij schreef het boek ‘Weg van het piekeren’. Na afloop is er ruimte voor het stellen van vragen.

 

[toegangsprijs inclusief drankje]