Martin Luther King (8+)

Urban Myth
zo 2 apr 14:30 - 15:25
zo 2 apr ’23
14:30 - 15:25
  • zo 2 apr ’23
    14:30 - 15:25
    Theaterzaal

De muzikale theatervoorstelling Martin Luther King (8+) won in 2019 de Gouden Krekel voor ‘meest indrukwekkende jeugdproductie’. 55 jaar na de moord op King en 150 jaar na de echte afschaffing van de slavernij in het Koninkrijk der Nederlanden geeft Urban Myth het indrukwekkende verhaal van King opnieuw een podium over de droom voor gelijke rechten. 

Hoe ver ga jij voor je dromen?

In deze swingende muzikale familievoorstelling volg je het verhaal van de jonge Martin Luther King, die al in zijn jeugd tegen een wereld van ongelijkheid aanloopt. Een wereld die hij wil veranderen met een speech waarvan iedereen de eerste zin kent: I have a dream…

De voorstelling begint in 1937, als Martin Luther nog Michael heet. Hij heeft een onbezorgde jeugd, totdat hij naar een school voor alleen zwarte kinderen moet. Een gevoel van onrechtvaardigheid komt bovendrijven en wakkert een vuurtje aan dat niet meer te doven is. Hoe ver is Martin bereid te gaan?

De voorstelling 'Martin Luther King' bespreekt aan de hand van geschiedenis hoe de jeugd, onze toekomst, een belangrijke rol kan spelen in de strijd tegen discriminatie op grond van huidskleur of afkomst.  

“Een aangrijpende muziektheatervoorstelling die diepe indruk maakt.” (Jury Gouden Krekel)