Zondagochtendconcert

Maria & Nathalia Milstein
"Het resultaat is adembenemend” - de Volkskrant
zo 19 mrt 11:30 - 13:00
zo 19 mrt ’23
11:30 - 13:00
  • zo 19 mrt ’23
    11:30 - 13:00
    Pauze 12:20
    Theaterzaal

In 2018 waren ze al te gast in Theater de Veste en oogstten de zussen veel lof voor hun sublieme spel. Niet verwonderlijk dat Maria en Nathalia Milstein inmiddels een indrukwekkende carrière hebben opgebouwd. 

Nu keren de veelgeprezen zussen terug met een droomrecital dat via Beethovens Derde vioolsonate en werk van Stravinsky uitkomt bij de ontroerende Vioolsonate van Richard Strauss waarin de ‘zoete, slanke, soepele en verfijnde toon’ (The Strad) van de violiste perfect kan stralen.

Hun eerste cd kreeg prachtige persreacties: “Dit recital laat een immense muzikale volwassenheid zien en is van begin tot eind een verrukking” (Classica Magazine), “Technische beperkingen hebben ze niet. De zussen kunnen zich helemaal vrij voelen om zo snel en zo zacht te spelen als ze zelf willen. Het resultaat is adembenemend.” aldus de Volkskrant. Hun tweede cd werd maar liefst bekroond met een Diapason d’Or. 

Programma

  • Ludwig van Beethoven Vioolsonate nr. 3 in Es op. 12 nr. 3
  • Igor Stravinsky Suite Italienne
  • Richard Strauss Vioolsonate in Es op. 18

[toegangsprijs inclusief koffie/thee]

Biografie Maria & Nathalia Milstein

Maria en Nathalia Milstein groeiden op in een familie van musici en begonnen samen te spelen zodra hun leeftijdsverschil - 10 jaar - hen dat toestond.

In 2017 brachten Maria en Nathalia  hun eerste cd 'La Sonate de Vinteuil' uit op het Mirare label. De cd werd door de internationale pers lovend ontvangen en werd door de Volkskrant uitgeroepen tot beste cd van 2017. Het tweede album van Maria en Nathalia Ravel Voyageur, uitgebracht in 2019, kreeg internationale erkenning en werd bekroond met de prestigieuze Diapason d'Or.

Het duo treedt uitvoerig op in Europa in zalen zoals het Concertgebouw en het Muziekgebouw in Amsterdam, BOZAR in Brussel, Diligentia in Den Haag, De Bijloke in Gent, de Philharmonie in Essen en het Teatro Ristori in Verona, en wordt uitgenodigd door festivals als La Roque d'Anthéron, La Folle Journée, het Colmar International Festival, Thüringer Bachwoche of het Kamermuziekfestival Schiermonnikoog.

Maria

Maria Milstein is prijswinnaar van verschillende internationale concoursen zoals Città di Brescia, Rodolfo Lipizer en het ARD Concours. Ze ontving de Borletti-Buitoni Fellowship in 2016 en de Nederlandse Muziekprijs in 2018 - de hoogste onderscheiding voor een klassieke musicus in Nederland. Samen met Hannes Minnaar en Gideon den Herder vormt ze het succesvolle Van Baerle Trio. Maria speelt op de “Herman Krebbers” viool van Michel Angelo Bergonzi van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Nathalia

Nathalia Milstein won de Dublin International Piano Competition in 2015 en de Young Soloists Prize van de Médias Francophones Publics in 2017. Nathalia treedt op in grote zalen in Europa en de VS, zoals Wigmore Hall, Gewandhaus in Leipzig, Pierre Boulezsaal in Berlijn en Carnegie Hall in New York, en verschijnt op festivals zoals La Roque d'Anthéron, Flâneries Musicales de Reims, La Folle Journée, New Ross Piano Festival, Lille Piano Festival, Zaubersee Festival en Radio France Festival.