Zondagochtendconcert

Delta Piano Trio
zo 18 dec 11:30
zo 18 dec ’22
11:30
  • zo 18 dec ’22
    11:30
    Theaterzaal

Het Delta Piano Trio werd in 2013 in Salzburg opgericht door drie jonge Nederlandse musici: violist Gerard Spronk, celliste Irene Enzlin en pianiste Vera Kooper. 

Het is één van de meest veelbelovende jonge ensembles en maakt naam met haar pure, compromisloze muzikaliteit en energie. Het trio studeerde in Salzburg, Parijs en Bazel bij Wolfgang Redik (Wiener Klaviertrio), Anton Kernjak, Rainer Schmidt (Hagen Quartet) en het Wanderer Trio. Hun spel is eerlijk, oprecht en gepassioneerd met een gevarieerde en overdachte repertoirekeuze. In 2020 won het trio de prestigieuze Kersjesprijs. 

Programma: Schubert, Sonatensatz; Beethoven, pianotrio nr 4 Op 11Gassenhauer; Schubert, pianotrio in Es Op 100

Delta Piano Trio

Het trio wordt door collega’s beschouwd als één van de meest veelbelovende jonge ensembles en maakte naam met haar pure, compromisloze muzikaliteit, energie en de bereidheid dieper de muziek in te duiken dan vanzelfsprekend is. Het trio studeerde in Salzburg, Parijs en Bazel bij Wolfgang Redik (Wiener Klaviertrio),Anton Kernjak, Rainer Schmidt (Hagen Quartet) en het Wanderer Trio. Het trio is altijd op zoek naar nieuw repertoire en werkt nauw samen met o.a. de Russische hedendaagse componiste Lera Auerbach. Daarnaast geeft het trio regelmatig kamermuziek masterclasses en coaching aan jonge ensembles. 

Het Delta Pianotrio is meervoudig eerste prijswinnaar van concoursen als het Stasys Vainiunas Internationaal Kamermuziekconcours in Litouwen (2014), het Salieri-Zinetti Internationaal Kamermuziekconcours in Italië (2014), het Orlando Internationaal Kamermuziekconcours in Nederland (2015) en het Orpheus Kamermuziekconcours in Zwitserland (2017). Het trio trad veelvuldig op in Europa, Rusland, Israel, China, Korea, Indonesië en de Verenigde Staten in zalen als Het Concertgebouw (Amsterdam), de National Center of Performing Arts (Beijing), het Gang Dong Art Center (Seoul), St. John's Smith Square (London) en het Jerusalem Music Center.

 

[toegangsprijs inclusief koffie/thee]