90's vs 20's (8+)

BonteHond
vr 30 dec 14:30 - 16:00
vr 30 dec ’22
14:30 - 16:00
  • vr 30 dec ’22
    14:30 - 16:00
    Theaterzaal

Een live DJ, vier spelers, oneindig veel hitjes en een hoop gênante schaam-je-voor-ouder-momenten, dit is ‘90’s vs 20’s’: een muzikale battle, waarin iedereen toch al weet wie er wint.

De muziek waar je ouders naar luisteren is per definitie slecht. Maar dat komt omdat zij oud zijn, daar kunnen ze niks aan doen. En dat zij niet snappen dat de muziek waar jij naar luistert het beste is dat er ooit gemaakt is, vergeef je ze ook. Zolang het binnenshuis blijft. Zodra je vader op een verjaardag gaat meezingen met Two Unlimited en je moeder laat zien dat ze nog precies weet hoe je de Macarena danst, moet er ingegrepen worden. 

“Ouders die dansen op hits uit hun tijd. Gênant! Zo word jij later echt niet! Nou wel, zo laat de theatervoorstelling 90’s vs 20’s zien. En dat is niets om je voor te schamen.” - Kidsweek

Het is tijd voor de battle van de eeuw.

Suzan en Freek nemen het op tegen Twarres en Snelle gaat de strijdt aan met MC Hammer. Elsa staat tegenover Pocahontas en van Flippo’s versus Squeezies. Een voorstelling over wederzijds onbegrip tussen ouders en kinderen, dat zich alsmaar herhaalt. Over nostalgie, trends en guilty pleasures. ‘90’s vs 20’s’ laat zien dat het onvermijdelijk is om net als je ouders te worden, ook al roep je nog zo hard van niet. En dat is ook oké.

Get ready to boogie op de afterparty!

Na het zien van de voorstelling wil je zelf natuurlijk ook even los kunnen gaan. Daarom pompt DJ Jollyfish na afloop de beste hits uit de 90's en 20's. Geheel in stijl kunnen jij en je ouders de battle voortzetten. Er zijn namelijk allerlei leuke accessoires en kleding items om nog maar eens duidelijk te maken welk decennium toch echt de allerleukste is. Onder begeleiding van een theaterdocent leer je bekende dansjes uit de jaren 90. Dansen maar!  

bekijk de teaser om alvast in de stemming te komen: 

“De voorstelling heeft een geheim wapen in de vorm van ‘vocal DJ’ Jollyfish: wanneer die diens fenomenale zangstem roert om versies van oude en recente hits te brengen luister je ademloos.” - Theaterkrant

“In een oergeestige dialoog halverwege de voorstelling wordt precies getroffen hoe extreem lomp kinderen met hun ouderschaamte plegen om te gaan (‘Mam, als ik je het heel lief vraag, zou je dan iets voor me willen doen?’ ‘Wat dan?’ ‘Je Instagram-profiel verwijderen.’).” - Theaterkrant

Credits

Concept & regie: Judith Faas. Tekst: Sanne Schumacher. Spel: Erwin Boschmans, Eva Zwart, Manon Nieuweboer. D.J.: Jollyfish (Jory Onrust). Componist: Mauro Casarini. Kostuum: Anneke Speelman. Decor: Marlies Schot. Dramaturgie: Victor Mentink. Regie-assistentie: Matthijs Mahler. Techniek: Chieljan van der Hoek, Sjef van de Ven. Lichtontwerp: Job Woudstra. Productie: Annekatrien Gielkens. Scenefotografie: Kamerich & Budwilowitz.