Stijn Stumpel

SatisFactory

Booi Kluiving, Feikes Huis & De Nieuwe Oost
wo 19 apr 20:15 - 22:15
wo 19 apr ’23
20:15 - 22:15
  • wo 19 apr ’23
    20:15 - 22:15
    Theaterzaal

‘SatisFactory’ is een voorstelling over het fenomeen Auto-nomous Sensory Meridian Response. Internet staat vol met video’s waarop ASMRtists je fluisterend toespreken, hun haar borstelen of tikken met hun vingers. In 'SatisFactory' nemen de ASMRtists het op tegen de algoritmes die hun leven controleren. 

WhisperingWieke, LynnieZ & Ay_mazing willen meer volgers. Ze besluiten zich op te geven voor de SatisFactory. Een stoomcursus die hen van compleet onbekende content creators tot wereldberoemde influencers omtovert. Al snel komen ze erachter dat hoe sensationeler ze zijn, hoe meer volgers ze aan zich verbinden. Langzaamaan zie je ze kapotgaan aan de content die ze zelf creëren.

SatisFactory is een voorstelling over het fenomeen van ASMR (Autonomous Sensory Meridian Response). Je weet wel, dat tintelende gevoel wat je krijgt als je ziet hoe een kaars platgedrukt wordt door een hydraulische pers. Of wanneer iemand kleine stukjes zeep van een groot blok afsnijdt met een stanleymes.

Over ASMR en vooral de ASMRtists is veel te doen. Ze vechten continu tegen het stigma dat hun werk een soort verhulde softporno is. In hoeverre zijn ze zelf verantwoordelijk voor de giftige cultuur die er rond ASMR is ontstaan, in hoeverre zijn het de algoritmes en de kijkers die hen daartoe dwingen?

Een voorstelling van Booi Kluiving, die theater maakt over digitale (sub)cul­turen en daarmee perfect in technologiestad Delft past!

 

[toegangsprijs inclusief drankje]

Credits

Concept & regie: Booi Kluiving. Spel: Wieke van Rosmalen, Lindsay Zwaan & Ayisha Siddiqi. Scenografie: Kars van den Heuvel. Grafische vormgeving: Stijn Stumpel. Dramaturgie: Pol Eggermont. Digitale dramaturgie: Ioana Stanescu. Kostuums: Carlijn Veurink. Techniek: Guus Broeren, Matthijs Derksen. Creatief producent: Marijn Maurits. Technisch advies: Gertjan Biasino. Productie: Feikes Huis. Coproductie: Theater aan de Rijn, aangesloten bij De Nieuwe Oost. Ondersteund door: Fonds Podiumkunsten & Stimuleringsfonds Digitale Cultuur. Met dank aan: Thomas de Wit.