Ravi de Robot (5+)

Theater Sonnevanck & Silbersee
ma 24 okt 14:30 - 15:30
ma 24 okt ’22
14:30 - 15:30
  • ma 24 okt ’22
    14:30 - 15:30
    Theaterzaal
    Geweest

Theater Sonnevanck won in de afgelopen negen jaar zeven Zilveren Krekels en twee Gouden Krekels: een unicum binnen het jeugdtheater. ‘Ravi de Robot’ is een superleuke familievoorstelling vol zingende robothuisdieren en dansende apparaten. Met een echte robot op het podium!

Het huis van Sas en haar vader staat vol technische snufjes. De ochtendkrant leest zichzelf voor, de koelkast serveert drankjes, de prullenbak ruimt de rommel op en zet zichzelf iedere woensdag buiten. Hartstikke handig. Maar Sas mist iets: een vriend. Vrienden maken vindt ze lastig. Met haar vader kan ze er niet over praten. Die zit de hele dag achter zijn computer. Alles verandert met de komst van Ravi, een hondsbrutale, stronteigenwijze robot en vanaf nu haar beste vriend. Haar vader wordt er gek van. Wat moet hij met dit nieuwe gezinslid? En kun je bevriend zijn met een apparaat? Want laten we eerlijk zijn: robots leven toch niet? Of wel?

Met een echte robot van Universiteit Twente

Ravi de Robot is een swingende, muzikale familievoorstelling met zingende robothuisdieren en dansende apparaten. Marcel Osterop, Whitney Sawyer, Yung-Tuan Ku, Georgi Sztojanov en een echte robot die is gemaakt door de Universiteit Twente nemen je mee in een avontuur waarin de wereld op zijn kop staat en je niet meer weet wie wie bestuurt.

Na afloop ontvangen alle kinderen een boekje vol opdrachten, puzzels en testjes om zelf mee aan de slag te gaan.

Credits

Tekst & regie: Daniël van Klaveren | Compositie muziek: Jonathan Bonny | Muzikale leiding: Romain Bischoff
Spel, zang & muziek: Yung-Tuan Ku, Marcel Osterop, Whitney Sawyer, Georgi Sztojanov en Ravi | Decor & kostuums: Morgana Machado Marques | Ontwerp & bouw robot: Edwin Dertien | Lichtontwerp: Jeroen Smith
Geluidsontwerp: Maurits Thiel | Techniek: Tom de Haas en Christian Toonk
Een coproductie van Theater Sonnevanck en Silbersee, in samenwerking met de Universiteit Twente.