HOLD

ARK / Connor Schumacher
Come move with us towards the club of the future - Welcome to the HOLD
za 11 mrt 20:15
za 11 mrt ’23
20:15
 • za 11 mrt ’23
  20:15
  Podium Theaterzaal

Vorig seizoen zette danser en choreograaf Connor Schumacher met zijn gezelschap onze zaal volledig op z’n kop. Het was als bezoeker onmogelijk om stil te blijven zitten. Wat een feest! Dit keer slaat Connor de handen ineen met vijf andere makers op het gebied van sociale- en ruimtelijke vormgeving, kunst en wetenschap.

 

Samen creëren zij een clubavond die ernaar streeft om iedereen – every body – te verwelkomen. Makers en deelnemers vormen een samenleving in het klein en oefenen wat mens-zijn betekent. Wij zijn nieuwsgierig en kijken reikhalzend uit naar deze onconventionele theateravond!

“Connor Schumacher zoekt in het werk steeds meer contact met het publiek. De voorstellingen zijn spannend, zoeken interactie en tonen de menselijke maat, waarin de diepe connectie leidend is. Deze maker weet als geen ander het publiek met een andere bril te laten kijken naar dans en laat het publiek doorvoelen wat dans kan betekenen”. - Juryrapport Prijs van de Nederlandse Dansdagen 2019
     

[toegangsprijs inclusief drankje]

ARK / CONNOR SCHUMACHER 

Connor heeft zich als danskunstenaar ontwikkeld onder de vleugels van Dansateliers. Hier maakte hij onder andere The Fool (2015), Asset, Liability and Equity (2016), Exhibition (2017), OK Future (2017), THREESOME (2019) en Funny Soft Happy & The Opposite (2019). Connor nam als choreograaf deel aan verschillende Europese onderzoeksprojecten, waaronder Dancing Museums en Empowering Dance. In 2019 won hij de Prijs van de Nederlandse Dansdagen en co-produceerde met hen Pilot PC (2020). Het is zijn diepe overtuiging dat onze maatschappij beter af zou zijn wanneer we elke dag zouden dansen.

DANSATELIERS 

Dansateliers ontvangt vanaf 2021 structurele subsidie van het Fonds Podiumkunsten en de Gemeente Rotterdam. Met deze ondersteuning werken Stichting ARK/Connor Schumacher en Dansateliers op gelijke voet en in wederkerige relatie in de komende jaren samen verder aan een wereld waarin ruimte is voor elk lichaam.
Het Rotterdamse Dansateliers is een onafhankelijk huis voor de ontwikkeling van dans en een thuis voor danskunstenaars in ontwikkeling. De organisatie ondersteunt opkomende choreografen in het vinden van hun artistieke signatuur en werkt met vier associate danskunstenaars onder wie Connor Schumacher.

 

Credits

Creative team HOLD:

 • Connor Schumacher: sociaal choreograaf 
 • Romy Rockx: Theatermaker De Vrouwen Van Wanten en oprichter van de Queergym.
 • Jeisson Drenth: Video- en multimedia kunstenaar en diversiteits consultant. 
 • Gabriel Fontana: Spatial & Social Designer. 
 • Deborah Sumter: Onderzoeker Circulaire Economie & DJ van collectief AMPFEMMININE. 
 • Joana Cavaco: Performer en Community organizer voor o.a. BLM, Black Pride, Slutwalk en Kontra.

Dramaturgie: Maaike Schuurmans. Licht- en videotechnicus: Edwin van Steenbergen 

Kostuums: Isabell Schulz. Business- en production manager: Karina van Bezooijen 

Productie: Deltha Lowe. Publiciteitsbeeld: Jeisson Drenth